Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

E.Ε.Π.Φ. : Επετειακή εκδήλωση 65 Χρόνων Δράσης

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 30/11 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη  η επετειακή εκδήλωση 65 Χρόνων Δράσης της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας  της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ). Kεντρικό σημείο της εκδήλωσης αποτέλεσε η απονομή του βραβείου «Βύρων Αντίπας» 2016 στον Σουηδό Καθηγητή κ. Arne Strid για την προσφορά του στη μελέτη της ελληνικής χλωρίδας και την ανάδειξη της ελληνικής φύσης και της Ελλάδας.  

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας κ. Αθανάσιος Ανδρώνης. Στην εκδήλωση τονίστηκε ιδιαίτερα η συνεργασία της Ε.Ε.Π.Φ. με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην υλοποίηση των Θεματικών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο της παραπάνω συνεργασίας, η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας έχει αναλάβει τον Εθνικό Συντονισμό του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Μαθαίνω για τα Δάση". Η συνεργασία μας με την Ε.Ε.Π.Φ. επεκτάθηκε κατά το τρέχον σχολικό έτος με την πρωτοβουλία "Στέλνουμε Μήνυμα. Αναλαμβάνουμε Δράση" στην οποία έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 80 σχολικές μονάδες από τις Διευθύνσεις Π.Ε. Β΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής.  Σχολικές μονάδες της Διεύθυνσής μας συμμετέχουν και στα υπόλοιπα θεματικά δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που διαχειρίζεται η Ε.Ε.Π.Φ. Τέλος εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσής μας έχουν αρθογραφήσει στο περιοδικό "Η Φύση" που εκδίδεται από την Ε.Ε.Π.Φ. Συγχαρητήρια στην Ε.Ε.Π.Φ. για το πολυδιάστατο έργο της στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και όχι μόνο, το οποίο ευχόμαστε να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα!

Αναλυτικότερη ενημέρωση για την εκδήλωση στο Δελτίο Τύπου της Ε.Ε.Π.Φ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου