Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΠΕΕΚΠΕ Αττικής: Πρόσκληση για συμμετοχή στην Ημερίδα μας της 15ης Μαρτίου 2017 με θέμα: «Το Παραμύθι στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΕΚΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣΟ Σύλλογός μας μετά την ωραία συνεστίαση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας (φωτογραφικά στιγμιότυπα στην ιστοσελίδα μας: www.peekpeattikis.gr) συνεχίζει με την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 στις 6:00 μμ στο ΚΠΕ Αργυρούπολης (Μπουμπουλίνας 3, Αργυρούπολη 2109959251) με θέμα «Το Παραμύθι στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση». Θα λειτουργήσουν 3 παράλληλα εργαστήρια με συντονιστές:

1) τον κύριο Δημήτρη Προύσαλη

«Το λαϊκό παραμύθι μέσα από τις παραλλαγές του: Από την «μοναδικότητα» της καταγραφής στην πολλαπλότητα της υπόθεσης»: Η μορφή των λαϊκων παραμυθιών δεν παγιώνεται στις τυπωμένες εκδοχές των συλλογών αλλά ακολουθεί ένα αέναο ταξίδι αφηγηματικών μεταφορφώσεων. Τι είναι μια παραλλαγή, ποια τα όριά της και ποια είναι τα χαρακτηριστικά της; Με ποια μυστικά και διαδικασία μπορούμε να φτιάξουμε την παραλλαγή μιας λαϊκής ιστορίας περπατώντας στα μονοπάτια των παλιών παραμυθάδων;

2) τις κυρίες Ιωάννα Φώκου και Χρυσαφία Λάμπρου

«Για το αμίλητο νερό, παραμύθι θε να πω να το κάνω μιλημένο και με όλους μοιρασμένο» : Με αφορμή ένα παραμύθι μαθαίνουμε για το νερό, τη σπουδαιότητά του, τη σπατάλη και τους τρόπους εξοικονόμησής του. Μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο με πειράματα, παιχνίδια και φύλλα εργασίας και δραστηριότητες διαμορφωμένα τόσο για τις μικρές όσο και για τις μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού). και

3) την κυρία Μάγδα Σπανού

«Το Παραμύθι, εργαλείο για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση – Οι απίθανες περιπέτειες του Ονούφριου Νερουλάκη»: Ένα βιωματικό εργαστήρι με παιχνίδια και φύλλα εργασίας που καταδεικνύει τη δύναμη του παραμυθιού και το πώς αυτό επιδρά στη διαδικασία της μάθησης.

Περισσότερες πληροφορίες στη σχετική ανάρτηση στο δικτυακό τόπο της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου