Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Ενημέρωση για τη δράση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας «Χελιδονίσματα 2017» Κυριακή 12 Μαρτίου 2017


Η Διεύθυνση Π.Ε. B΄ Αθήνας, δια τoυ Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, υποδέχεται την άνοιξη υποστηρίζοντας τη δράση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, «Χελιδονίσματα».
Οι μαθητές/-τριες που θα συμμετάσχουν στη δράση θα παρακολουθήσουν ολιγόλεπτη παρουσίαση με θέμα «Υποδεχόμαστε την άνοιξη και τα χελιδόνια». Η παρουσίαση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πληροφορίες για τα διάφορα είδη χελιδονιών των οποίων η μεταναστευτική διαδρομή περιλαμβάνει και τη χώρα μας, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τις διατροφικές τους συνήθειες, πώς κατασκευάζουν τις φωλιές τους, τι υλικά χρησιμοποιούν καθώς και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα βοηθήσουμε. Η παρουσίαση θα συνδυαστεί με την κατασκευή μιας χελιδονοφωλιάς την οποία οι μαθητές θα πάρουν μαζί τους και θα την τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, αφού στεγνώσει, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμη κατοικία.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, ώρες 11.00 – 14.00 σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών και τους «Φίλους του Δάσους Συγγρού» και με την υποστήριξη των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας.
Η είσοδος του Κτήματος Συγγρού είναι από τη λεωφόρο Κηφισίας 182, στο ύψος του ΚΑΤ.
Περισσότερες πληροφορίες στο έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 1947/6-3-2017 της Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας.


Στην έδρα της Διεύθυνσης (Ανάφης και Αγίων Αποστόλων, Ηράκλειο) διατίθενται αφίσες για να αναρτήσετε στις σχολικές σας μονάδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου