Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

E.E.Π.Φ.: Εξόρμηση στην Πάρνηθα για γνωριμία με δέντρα και θάμνους της Αττικής, Σάββατο 14/10

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 θα περιηγηθούμε σε χαρακτηριστικές θέσεις χαμηλού και υψηλού υψομέτρου της Πάρνηθας, που αντιστοιχούν στις δύο ζώνες της δασικής βλάστησης του βουνού, τυπικές των βουνών της ηπειρωτικής Ελλάδας: τη Μεσογειακή και την Ορεινή δασική ζώνη βλάστησης. Στην περίπτωση της Πάρνηθας, στην πρώτη ζώνη επικρατούν τα δάση Χαλεπίου πεύκης, ενώ στη δεύτερη επικρατούν τα δάση Κεφαλληνιακής ελάτης και δευτερευόντως οι δασοσυστάδες Μαύρης πεύκης (που στην Πάρνηθα δεν είναι φυσικής προέλευσης). Εκτός από τα κυρίαρχα είδη δασικών δέντρων, θα γνωρίσουμε και άλλα χαρακτηριστικά ξυλώδη φυτά (δέντρα, θάμνους, λιάνες) της κάθε ζώνης και θα αναφερθούμε στο ρόλο της φωτιάς στα αντίστοιχα οικοσυστήματα. 

Οδηγός/ξεναγός μας θα είναι το μέλος της ΕΕΠΦ, Δρ. Δημήτρης Καζάνης, μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), πρώην Επιμελητής του Βοτανικού Μουσείου του ΕΚΠΑ. 

Περισσότερες πληροφορίες στο επισυναπτόμενο έγγραφο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου