Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής: Πρόσκληση σε δράση υπαίθρου – πεζοπορική εκδρομή στην Πάρνηθα το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Eνημέρωση 25/11: Απολογισμός και φωτογραφίες από τη δράση  

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αποτέλεσμα εικόνας για πεεκπε αττικηςΤο Παράρτημά μας προγραμματίζει εκπαιδευτική δράση υπαίθρου – πεζοπορική εκδρομή για τριάντα πέντε (35) εκπαιδευτικούς της Αττικής με θέμα: «Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας: Ορεινή πεζοπορία και εξερεύνηση περιβάλλοντος»Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 από 09.15 πμ έως 15.30.

Η δράση θα ξεκινήσει από το τελεφερικ της Πάρνηθας, όπου θα επισκεφτούμε τη μικρή έκθεση για τον Εθνικό Δρυμό και θα περιλαμβάνει ορεινή πεζοπορία σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων συνολικής διάρκειας 2-3 ωρών: από το καταφύγιο Μπάφι έως το Πυροφυλάκιο ή την Πηγή της Σκίπιζας και επιστροφή. Το μονοπάτι είναι ανηφορικό σε όλη του τη διαδρομή (υψομετρική διαφορά περίπου +200μ) και ακόμα και αν δεν βρέχει, κατά τόπους θα έχει πιθανότατα λάσπες και μπορεί να γλιστράει (αν υπάρχουν συναδέλφοι που επιθυμούν πολύ να έρθουν αλλά ίσως δεν τα καταφέρνουν στη μεγάλη διαδρομή μπορεί να υπάρχει εναλλακτικά και μια μικρότερη). Κατά μήκος της διαδρομής θα έρθουμε σε επαφή με τα φυσικά χαρακτηριστικά του οικοσυστήματος της Πάρνηθας και θα μελετήσουμε ιδιαίτερα το θέμα της αποκατάστασης του ελατοδάσους μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2007 και τα μέτρα δασοπροστασίας.

Περισσότερες πληροφορίες στη σχετική ανάρτηση στο δικτυακό τόπο της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου