Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΟΕ: Πρόσκληση στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2019

Γιορτάζουμε τη φθινοπωρινή μετανάστευση

Αγαπητοί συνεργάτες, φίλοι και φίλες,

Για ακόμη μία χρονιά σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στην Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroΒirdwatch), που θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, δηλαδή στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2019.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών αποτελεί την πρώτη δράση παγκόσμιας εμβέλειας που διοργανώθηκε από τη BirdLife International και η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 9-10 Οκτωβρίου 1993 σε περισσότερες από 100 χώρες. Kύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.

Μιας και η χώρα μας αποτελεί κομβικό σημείο διέλευσης για εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά, η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε περιβαλλοντικά το ευρύτερο κοινό: ξεκινώντας από την αγάπη για τα πουλιά μπορούμε να αναδείξουμε την αξία των τοπικών βιοτόπων που έχουν ανάγκη για την επιβίωσή τους και να προβάλλουμε τις σχετικές δράσεις του φορέα μας.
Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Γιορτής Πουλιών ξεκινούν με την παρατήρηση πουλιών και ολοκληρώνονται με περιβαλλοντικά εργαστήρια και δραστηριότητες για τα παιδιά, παρουσιάσεις, προβολές, εκθέσεις και άλλες δράσεις (κατασκευή φωλιών και ταϊστρών, απελευθέρωση πουλιών κ.ά.) ανάλογα με τις ιδέες σας και τις κατά τόπους δυνατότητες.

Σημειώνουμε ότι μπορείτε να οργανώσετε τις δραστηριότητές σας εντός ή και εκτός  του συγκεκριμένου Σαββατοκύριακου και  επίσης καθημερινές, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν εκπαιδευτικές ομάδες.

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής σας στην εκδήλωση 
ΕΔΩ, ώστε να συμπεριληφθείτε στη λίστα συμμετεχόντων φορέων στη φετινή Γιορτή Πουλιών και στις σχετικές αναρτήσεις από τα μέσα της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ.


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου