Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Με τις χελώνες στη θάλασσα»


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης B΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Με τις χελώνες στη θάλασσα» την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 17.30-20:30 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα (Νυμφών 46, Γέρακας, τηλ.  2106618649, χάρτης) και θέμα το θαλάσσιο περιβάλλον.

Το σεμινάριο διοργανώνεται με αφορμή  τη δημιουργία του νέου εκπαιδευτικού υλικού του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ» με τίτλο «Με τις χελώνες στη θάλασσα», το οποίο απευθύνεται σε μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές και μαθήτριες. Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τις δραστηριότητες που περιλαμβάνονται σ’ αυτό, οι οποίες  καλύπτουν τις σχέσεις των θαλάσσιων ζώων με το περιβάλλον τους και την επίδραση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων σε αυτό. Το εκπαιδευτικό πακέτο «Με τις χελώνες στη θάλασσα» δημιουργήθηκε από τον Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ το 2018 χρησιμοποιώντας αναφορές σε σύγχρονες επιστημονικές προσεγγίσεις και εφαρμογές της τεχνολογίας.
Το υλικό θα παρουσιαστεί από τον εικονογράφο και συγγραφέα Βασίλη Χατζηρβασάνη, που ασχολείται με την προστασία της φύσης εδώ και 30 χρόνια και θα ακολουθήσει το βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Προσεγγίζοντας το περιβάλλον μέσα από το θεατρικό παιχνίδι» που θα εμψυχώσει ο Ηλίας Πίτσικας, εμψυχωτής θεατρικής έκφρασης.  
Από κάθε Διεύθυνση Π.Ε. θα συμμετέχουν στο σεμινάριο 20 εκπαιδευτικοί. Όσοι/-ες εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://tinyurl.com/archelon

Θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που προτίθενται να υλοποιήσουν κατά το τρέχον σχολικό έτος πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Στους/στις εκπαιδευτικούς που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα αποσταλεί το εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου