Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Αυτή είναι η ελπίδα! Κάνοντας Πράσινη τη Μαύρη Παρασκευή

Και ξαφνικά ο πληγωμένος από την πυρκαγιά λόφος γέμισε λουλούδια… μωβ, κόκκινα, κίτρινα, σιέλ! Και ξαφνικά η ατμόσφαιρα αντιλαλούσε από τιτιβίσματα πουλιών! Η φύση ξαναζωντάνευε. 350 μαθητές και μαθήτριες έδωσαν το χρώμα και φωνή στην πληγωμένη φύση.
Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, στο πλαίσιο του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση»* διοργάνωσε δράση σποροφύτευσης βελανιδιάς στο Νέο Βουτζά, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.
350 περίπου μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από νηπιαγωγεία και δημοτικά  της Αττικής, που συμμετέχουν στο Διεθνές Δίκτυο ΠΕ «Μαθαίνω για τα Δάση» φύτεψαν 3.000 περίπου σπόρους βελανιδιάς στην πληγείσα γη της Αττικής και συγκεκριμένα στην καμμένη από την πρόσφατη πυρκαγιά περιοχή, δίπλα στον οικισμό Προβάλινθο.
Διαβάστε περισσότερα στη σχετική ανάρτηση στο δικτυακό τόπο της Ε.Ε.Π.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου