Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Επιμορφωτική Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Ντοκιμαντέρ και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Αποτέλεσμα εικόνας για environmental education documentaryΗ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, προτίθεται να συνεργαστεί με τη  Δημιουργική Ομάδα για την Οπτικοακουστική Επικοινωνία και Έκφραση των Νέων Ανθρώπων "Νεανικό Πλάνο" και τις Διευθύνσεις Α΄/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής και Β΄/θμιας Εκπ/σης Α΄, Β΄, Γ΄Αθήνας & Δυτικής Αττικής, για την διοργάνωση επιμορφωτικής ημερίδας με θέμα: «Ντοκιμαντέρ και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στον Κινηματογράφο Γαλαξία στους Αμπελόκηπους (Μεσογείων 6, πλησίον Σταθμού Μετρό Αμπελόκηποι), το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 και ώρες 11.30 - 15.00. Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιασθεί στους/στις εκπαιδευτικούς μια άλλη διάσταση στον τομέα της γνωστοποίησης περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Βασική επιδίωξη αποτελεί η αξιοποίηση του ντοκιμαντέρ για την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, αλλά και ως ένα νέο μέσο για την παρουσίαση των εργασιών τους.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχήςοι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης της ημερίδας, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχής (θα τηρηθεί χρονική σειρά προτεραιότητας).

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Επιμορφωτική ημερίδα

Κινηματογράφος Γαλαξίας, 15/2/2019

11:30-11:45 Εγγραφές

11:45-13:15 Προβολή του ντοκιμαντέρ «Η ορχήστρα της ανακύκλωσης»

13:15-13:30 Διάλειμμα

13:30-14:15 «Το ντοκιμαντέρ στην υπηρεσία της εκπαίδευσης», Διονυσία Κοπανά, σκηνοθέτρια

14:15-14:30  «Ντοκιμαντέρ και οικολογική συνείδηση», Μαριάννα Οικονόμου, σκηνοθέτρια

14:30-14:45 «Εκπαιδευτικό υλικό Νεανικού Πλάνου: Παρουσίαση του Διαδικτυακού Οδηγού Μελέτης της ταινίας» Γιώργος Σπύρου, εκπαιδευτικός – υπεύθυνος εκπαιδευτικού υλικού Νεανικού Πλάνου

14:45-15:00 Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου