Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Action Aid Ελλάς: Πρόσκληση επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα οικονομικής εκπαίδευσης με τίτλο “Αλφαβητάρι Οικονομικών”

Λάβαμε και σας κοινοποιούμε την παρακάτω επιστολή:

Αγαπητοί/ες εκπαιδευτικοί!

Έφτασε η ώρα να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις, ανησυχίες, προσδοκίες και να εκπαιδευτούμε στις βασικές έννοιες και λειτουργίες της οικονομίας, που όπως μας έχετε επιβεβαιώσει σας ενδιαφέρει πολύ! Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να δηλώσετε συμμετοχή στο δωρεάν σεμινάριο που οργανώνει το Εκπαιδευτικό Τμήμα της ActionAid σε 4 περιοχές της Ελλάδας, κατά τον μήνα Μάρτιο!

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία αυτή: Η ActionAid συντονίζει το διετές πρόγραμμα οικονομικής εκπαίδευσης με τίτλο “Αλφαβητάρι Οικονομικών”, με σκοπό να συμβάλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας ευαισθητοποιημένων και υπεύθυνων πολιτών που κατανοούν το περίπλοκο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό περιβάλλον και είναι σε θέση να λαμβάνουν ενημερωμένες κοινωνικές και οικονομικές αποφάσεις, ώστε να γίνουν οι ίδιοι φορείς αλλαγής για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργαστήκαμε με την ΕΡΓΩ και αναπτύξαμε ένα εκπαιδευτικό πακέτο (εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας), αποτελούμενο από εγχειρίδιο για τους/τις εκπαιδευτικούς και τετράδιο μαθητών/τριών, για τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και τις τρεις τάξεις Γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στην επισυναπτόμενη επιστολή της Action Aid Ελλάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου