Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Οδηγός: Σχολεία για την προστασία του κλίματος και την εξοικονόμηση ενέργειας. Μαθητικός κλιματικός και ενεργειακός εγγραμματισμός

Στόχος του οδηγού είναι η υποστήριξη εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την υλοποίηση σχολικών προγραμμάτων που επιδιώκουν τον κλιματικό και ενεργειακό εγγραμματισμό των μαθητών και εξοικονόμηση ενέργειας στις σχολικές μονάδες και την ενδυνάμωσή τους για δράση για την προστασία του κλίματος.

Το υλικό που περιλαμβάνει ο οδηγός αυτός δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία ανοιχτά στην προστασία του κλίματος & στην εξοικονόμηση της ενέργειας 2017-2019, Βερολίνο Αθήνα». Το πρόγραμμα ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και υλοποιήθηκε από το Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Άνεμος Ανανέωσης», την Πρωτοβουλία πολιτών «Respect for Greece» (Σεβασμός για την Ελλάδα) και το Ανεξάρτητο Ινστιτούτο για Περιβαλλοντικά Θέματα (Independent Institute for Environmental Issues-UFU)

Για να δείτε τον οδηγό πατήστε στην παραπάνω εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου