Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Νερού 22 Mαρτίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Νερού 22 μαρτίου 2020

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού για το 2020, όπως ορίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, είναι «το νερό και η κλιματική αλλαγή» και το πώς σχετίζονται αδιάρρηκτα μεταξύ τους. Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η αναγκαιότητα ανάληψης άμεσης δράσης σχετίζεται με την επίτευξη του Στόχου 13 του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η κλιματική αλλαγή και οι προκλήσεις που αυτή συνεπάγεται, αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την πρόσβαση στο νερό, επηρεάζοντας άμεσα την προσπάθεια για την επίτευξη και του Στόχου 6 για τη βιώσιμη ανάπτυξη, ο οποίος ο οποίος ορίζει ότι όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό μέχρι το 2030.Τα μηνύματα-κλειδιά για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού είναι τα παρακάτω:

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο»: Η καθυστέρηση στη δράση για την κλιματική αλλαγή είναι εξίσου επικίνδυνη με την παράβλεψη των επιπτώσεών της που βιώνουμε πλέον και στην καθημερινή μας ζωή. Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τον κύκλο του νερού στη φύση, έχοντας άμεσες επιπτώσεις τόσο στην ποσότητα των διαθέσιμων υδατικών πόρων όσο και στην ποιότητά τους. Για το λόγο αυτό, η ανάληψη δράσης εκ μέρους των κρατών πρέπει να είναι άμεση.

«Η έξυπνη διαχείριση των υδατικών πόρων μπορεί να βοηθήσει στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή»: Όσο οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής διογκώνονται, πρέπει συνεχώς να αναζητούμε πιο αποδοτικούς και έξυπνους τρόπους για να την διαχείριση των υδατικών πόρων.

«Ο καθένας έχει έναν ρόλο να διαδραματίσει»: Η κλιματική αλλαγή μπορεί να φαντάζει ως μία μεγάλη πρόκληση όμως ο καθένας από εμάς μπορεί να συνεισφέρει με τον δικό του τρόπο, αποφεύγοντας την σπατάλη νερού στην καθημερινή ζωή του.

Πηγή: Υπουργείο Υγείας Κύπρου https://www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/ygieinh-periballontos/prostasia-apo-thn-hxorypansh/pagkosmies-hmeres-synedria-hmerides/6905-pagkosmia-hmera-neroy-22-martioy-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου