Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Ψηφιοποιημένο Εκπαιδευτικό Υλικό ΚΠΕ Αργυρούπολης προς αξιοποίηση στο πλαίσιο της σχολικής εκπαίδευσης των μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της Αττικής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - 14-10-16 Σχεδιασμός και ...Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας ευχόμαστε κατ' αρχήν υγεία και καλή δύναμη στο πολύτιμο έργο σας ως παιδαγωγών, τη χρονική στιγμή όπου η χώρα αντιμετωπίζει την τεράστια υγειονομική πρόκληση της πανδημίας και την επακόλουθη κοινωνικο-οικονομική κρίση. Τα Σχολεία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να ξαναβρεί η κοινωνία τον βηματισμό που θα μας βοηθήσει αφενός να παραμείνουμε ασφαλείς, αφετέρου, να δοθεί ευκαιρία για την ανάταξη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Ο μαθητικός πληθυσμός είναι όχι μόνο αναπόσπαστο και ενεργό τμήμα της κοινωνίας, αλλά παιδαγωγείται και πρέπει να μάθει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του μέλλοντος και τη μεταβλητότητα του περιβάλλοντος (φυσικού, κοινωνικού, οικονομικού). Η αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και των μεγάλων περιβαλλοντικών κίνδυνων όπως η κλιματική αλλαγή και η απώλεια της βιοποικιλότητας απαιτούν συ-στράτευση και επαναπροσδιορισμό των αξιών αλλά και των πρακτικών μας. Στον αγώνα αυτό η συνεισφορά όλων και βεβαίως και των λειτουργών της εκπαίδευσης είναι αναντικατάστατη.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένα ότι: α) η εκπαίδευση για το τοπικό περιβάλλον είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ποιότητα ζωής και την αειφόρο ανάπτυξη των κοινωνιών και β) υπάρχει αυξημένη ανάγκη για ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, σας ενημερώνουμε ότι το ΚΠΕ Αργυρούπολης (όπως και τα άλλα ΚΠΕ) έχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ποικίλο εκπαιδευτικό υλικό.

Διαβάστε τη συνέχεια της ανακοίνωσης και δείτε τον πίνακα με το ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό στο έγγραφο υπ' αρ, πρωτ. 39/19-5-2020 του Κ.Π.Ε. Αργυρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου