Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Πανεπιστήμιο Frederick, Kύπρος: Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα: "Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και Κοινωνική Αλλαγή"



Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις αυτές και τον ρόλο και τη σημασία του ατόμου στην αντιμετώπισή τους, αξιοποιεί τη μακρόχρονη εμπειρία και παράδοση του σε θέματα εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη και προσφέρει το νέο, καινοτόμο εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Επιπέδου Μάστερ στην «Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και Κοινωνική Αλλαγή».

Το Πρόγραμμα παρέχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και παιδαγωγικές ικανότητες που χρειάζεται ένα άτομο για να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης μέσα από το δικό του/της προσωπικό και επαγγελματικό ρόλο. Απευθύνεται σε απόφοιτους πανεπιστημίου από διάφορους κλάδους και υπόβαθρο, οι οποίοι/ες ενδιαφέρονται ως άτομα ή επαγγελματίες να εμβαθύνουν σε θέματα Αειφόρου Ανάπτυξης και να τα ενσωματώσουν στην επαγγελματική τους πρακτική μέσα από μορφές τυπικής, μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση του ατόμου μέσα από τη μετασχηματιστική δυναμική της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη βάση της ανάπτυξης ικανοτήτων. Εστιάζει στην κατανόηση και κριτική ανάλυση των ζητημάτων Αειφόρου Ανάπτυξης και στην απόκτηση ικανοτήτων για την παροχή εκπαίδευσης προσανατολισμένης στις αξίες της Αειφόρου Ανάπτυξης.
Το Πρόγραμμα υιοθετεί την κριτική παιδαγωγική και θεώρηση των ζητημάτων της Αειφόρου Ανάπτυξης μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις. Αξιοποιεί τη χρήση των νέων τεχνολογιών, ως πηγές και ως εργαλείο αλλαγής, και προωθεί επίσης, διεπιστημονικούς, εναλλακτικούς τρόπους μάθησης (για παράδειγμα μέσα από τις εικαστικές τέχνες, δράμα, λογοτεχνία), ενθαρρύνοντας τη δια βίου μάθηση, την έρευνα και την κοινωνική συμμετοχή.
Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα μπορούν να αναπτύσσουν εκπαιδευτικό υλικό και προγράμματα τα οποία θα προωθούν αειφόρες αξίες, στάσεις και συμπεριφορές και θα είναι σε θέση να ενσωματώνουν τη διάσταση της Αειφορίας στο σύνολο των λειτουργιών του οργανισμού στον οποίο ανήκουν. Με τον τρόπο αυτό καθίστανται φορείς κοινωνικής αλλαγής προς την κατεύθυνση της Αειφορίας, ως άτομα και ως επαγγελματίες. 
Περισσότερες πληροφορίες στο επισυναπτόμενο ενημερωτικό έντυπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου