Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Eκδήλωση υποδοχής των Κυπριακών Σχολικών Ομάδων του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας-Κύπρου «ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ»



Tην Πέμπτη 7 Μαρτίου, κατόπιν πρόσκλησης του Υπεύθυνου Λειτουργίας του ΚΠΕ Αργυρούπολης κ. Γιώργου Φαραγγιτάκη και του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης κυρίου Χρήστου Κορτζίδη, παρακαλουθήσαμε στο ΚΠΕ Αργυρούπολης την εκδήλωση υποδοχής των Κυπριακών Σχολικών Ομάδων του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας-Κύπρου «ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου κ. Ελπιδοφόρος Νεοκλέους και η Συντονίστρια  του Προγράμματος στην Κύπρο για τη Δημοτική Εκπαίδευση κ.Έλενα Περικλέους.  Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Δ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής. Περισσότερες πληροφορίες για αυτό το  διακρατικό-διασχολικό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μπορείτε να δείτε στην ενότητα Διεθνείς Συνεργασίες στο δικτυακό τόπο του ΚΠΕ Αργυρούπολης. 

Ο Υπεύθυνος  του ΚΠΕ Αργυρούπολης
κ. Γιώργος Φαραγγιτάκης
παρουσιάζει τα σχολεία 

που συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Από τη Διεύθυνσή μας συμμετέχει στο πρόγραμμα το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, στο οποίο Διευθύντρια είναι η πρώην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ. Μαριάννα Χατζημιχαήλ. Όσον αφορά την  εκδήλωση υποδοχής των Κυπρίων μαθητών και εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ήταν μεστή και ιδιαίτερα συγκινητική.  Η μαρτυρική και κατά ένα μέρος σκλαβωμένη από τον Τούρκο κατακτητή Κύπρος (πρέπει να) παίρνει αγάπη από τη μητέρα Ελλάδα και αυτή την αγάπη τη νιώσαμε όλοι όσοι παρακολουθήσαμε την όμορφη αυτή εκδήλωση. Περιβάλλον, πολιτισμός, ιστορία και εθνική συνείδηση δένουν αρμονικά στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος. Συγχαρητήρια στην Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Αργυρούπολης για την εκδήλωση και ιδιαίτερα στον Υπεύθυνο Λειτουργίας του ΚΠΕ κ. Γιώργο Φαραγγιτάκη, που είναι από αυτούς που έβαλαν τα θεμέλια πριν από 19 χρόνια για να ξεκινήσει αυτό το ξεχωριστό πρόγραμμα! 

Με  το παρακάτω τραγούδι έκλεισε μέσα σε μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση η εκδήλωση!

Χρυσοπράσινο Φύλλο (Στίχοι: Λεωνίδας Μαλένης, Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης, Ερμηνεία: Γρηγόρης Μπιθικώτσης). 




Γη της λεμονιάς, της ελιάς
γη της αγκαλιάς, της χαράς
γη του πεύκου, του κυπαρισσιού
των παλικαριών και της αγάπης
Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου