Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

EΠΕΙΓΟΝ: Συμμετοχή σχολικών μονάδων στην πρόταση "Traffic Snake Game Network"

Ενημέρωση 26/4/2013: Στην πρόταση δήλωσαν συμμετοχή 

1ο Δ.Σ. Ψυχικού
2ο Δ.Σ. Κηφισιάς
4ο Δ.Σ. Πεύκης

Παρακαλούμε τις σχολικές μονάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην παρακάτω δράση να μας ενημερώσουν μέχρι αύριο Πέμπτη 25/4 το μεσημέρι στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου perivallontikh@dipevath.gr Η εκδήλωση ενδιαφέροντος στην παρούσα φάση δεν είναι δεσμευτική. 

Ο Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Δημήτριος Γκότζος

Ακολουθεί η ενημέρωση από το ΚΑΠΕ:
                                                                                                                         
Ο στόχος του συγκεκριμένου email είναι να σας ενημερώσω για την πιθανότητα εμπλοκής σας ως συνεργαζόμενου φορέα, κλπ. στα πλαίσια μίας πολύ ενδιαφέρουσας πρωτοβουλίας η οποία προτίθεται να υποβληθεί άμεσα με την μορφή πρότασης προς έγκριση, το “Traffic Snake Game Network”. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια του πολύ επιτυχημένου και ήδη ολοκληρωμένου από το 2010 Ευρωπαϊκού έργου με τίτλο CONNECT, το οποίο εστίασε στις Εκστρατείες για την Αειφόρο Κινητικότητα στους Νέους (για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου: http://www.schoolway.net/).
Οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές του έργου CONNECT ήταν: υλοποίηση, διάδοση και ‘μάθηση μέσω της πράξης’. Σχεδιάστηκαν δύο ξεχωριστές εκστρατείες, εκ των οποίων η μία απευθυνόταν στα δημοτικά σχολεία (Παιχνίδι «Κυκλοφοριακό Φιδάκι») (http://www.schoolway.net/index.phtml?id=1203&ID1=1071&sprache=gr). Το Κυκλοφοριακό Φιδάκι είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που υποκινεί τα παιδιά (και τους γονείς τους) να πηγαίνουν στο σχολείο με φιλικούς προς το περιβάλλον, ασφαλείς και υγιείς τρόπους. Μέσω αυτής της εκστρατείας/του «παιχνιδιού», προσφέρεται στα παιδιά η δυνατότητα να μετακινηθούν προς το σχολείο με ασφαλή και φιλικά περιβαλλοντικούς τρόπους, και παράλληλα να επιμορφωθούν σε θέματα που σχετίζονται με τις μεταφορές και την κινητικότητα, το περιβάλλον και την υγεία.
Τα αποτελέσματα της παρακολούθησης έχουν δείξει ότι το έργο CONNECT οδήγησε επιτυχώς στην αύξηση της χρήσης των αειφόρων τρόπων μετακίνησης και στη μείωση του εκπεμπόμενου CO2 κατά τη διάρκεια των τριών ετών διεξαγωγής του. Στο CONNECT είχαν εμπλοκή σχεδόν 85.000 μαθητές και πάνω από 5.000 δάσκαλοι/καθηγητές σε περισσότερα από 350 σχολεία σε εννέα χώρες. Συλλογικά αποφεύχθηκαν πάνω από 1.000.000 διανυόμενα από αυτοκίνητα χιλιόμετρα. Το έργο CONNECT απέδειξε ότι με τη συνεργασία και τη δικτύωση είναι δυνατόν να επιτευχθούν σημαντικά αποτελέσματα.
Στα πλαίσια λοιπόν της παραπάνω συνεχιζόμενης πρωτοβουλίας θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να συμβάλλετε και εσείς στη νέα αυτή «πρωτοβουλία» για τη δημιουργία ενός εθνικού δικτύου από συμμετέχοντα σχολεία και σχετικούς φορείς/αρχές, δηλώνοντας επίσημα την εμπλοκή σας ως συμμετέχοντες φορείς, συμπληρώνοντας και στέλνοντας πίσω σε εμάς (gvezir@cres.gr ή μέσω fax: 2106603302) την επισυναπτόμενη «Επιστολή Υποστήριξης – Letter of Support”, το αργότερο μέχρι την επόμενη Πέμπτη 25/04 το απόγευμα.
Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση….
Με εκτίμηση,
Γεωργία Βεζυργιάννη





M.Sc. Environmental Physicist
CRES-Center for Renewable Energy Sources & Saving
Training Department
19th km Marathonos Ave., 190 09 Pikermi, Greece

Tel: +30 210 6603267
Fax: +30 210 6603302

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου