Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ενημερωτική συνάντηση των Συνεργαζομένων Σχολείων με την UNESCO (ASP net) Περιφέρειας Αττικής


Την Παρασκευή 5 Απριλίου έγινε στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α ενημερωτική συνάντηση του Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων με την UNESCO (ASPnet) Περιφέρειας Αττικής. Tη συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους απευθύνοντας χαιρετισμό ο Υφυπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Θεόδωρος  Παπαθεοδώρου, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κ. Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα και η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Αθηνά Πλέσσα-Παπαδάκη. 
Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των σχολείων του Δικτύου για τους φορείς που συνεργάζονται με την UNESCO καθώς και η παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων προκειμένου να αναπτυχθούν συνεργασίες με τα συνεργαζόμενα σχολεία της UNESCO.  Η οργάνωση και ο συντονισμός της συνάντησης έγινε από το  Τμήμα Γ' - Σχέσεων μετά Κυβερνήσεων και Διεθνών Οργανισμών της Διεύθυνσης Διεθνών Οργανισμών του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. που εκπροσωπήθηκε από την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη κ. Μαρία Φάσσαρη και από την Αναπληρώτρια Εθνική Συντονίστρια σχολείων ASP net Ελλάδος κ. Βέρα Δηλάρη. Στο πλαίσιο της παραπάνω εκδήλωσης οι εκπρόσωποι των εδρών  UNESCO παρουσίασαν το ερευνητικό τους έργο αλλά και το πλαίσιο συνεργασίας τους με τις σχολικές μονάδες του Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων με την UNESCO ΑSPNET και εκπρόσωποι σχολικών μονάδων παρουσίασαν υλοποιημένα πιλοτικά προγράμματα. Τη συνάντηση παρακολούθησαν πολλοί Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων, μεταξύ άλλων οι Υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσής μας κυρίες Ευαγγελία Σιαφαρίκα και Ευαγγελία Κουνέλη και οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Β΄ Αθήνας Βαρβάρα Πετρίδου, ΔΠΕ Δ΄ Αθήνας Νίκος Στεφανόπουλος και ΔΠΕ Ανατολικής Αττικής Χριστίνα Βίτους.




Η έδρα UNESCO που έχει τη μεγαλύτερη συνάφεια με τα προγράμματα Περιβαλλοντικής
Ο Διευθυντής της Έδρας UNESCO
ΤΠΕ στην Εκπαίδευση για Βιώσιμη Ανάπτυξη
 Καθηγητής κ. Βασίλης Μακράκης
ΠΤΔΕ-Πανπιστήμιο Κρήτης
Εκπαίδευσης είναι η Έδρα UNESCO ΤΠΕ στην Εκπαίδευση για Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο Διευθυντής της Έδρας Καθηγητής κ. Βασίλης Μακράκης παρουσίασε τα ερευνητικό πρόγραμμα της Έδρας RUCAS (Επαναπροσανατολισμός των Αναλυτικών Προγραμμάτων των Πανεπιστημίων για την Εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη), το σχεδιαζόμενο Διεθνές Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΤΠΕ στην Εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το Περιφερειακό Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης στην Εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη RCE Crete. Στη συνέχεια ως υποψήφιος διδάκτορας της Έδρας παρουσίασα τις δύο εν εξελίξει διδακτορικές διατριβές της Έδρας στις οποίες ζητείται η ερευνητική εμπλοκή Δημοτικών Σχολείων του  Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων με την UNESCO (ASPnet) που έχουν να κάνουν με την κλιματική αλλαγή και τα δικαιώματα του παιδιού και με τη βιώσιμη πολιτειότητα του πολίτη των Υπ. Δρ. Δημητρίου Γκότζου και Νικολάου Λάριου αντίστοιχα . 

Όσον αφορά το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων με την UNESCO ΑSPNET και τη δυνατότητα ένταξης της σχολικής σας μονάδας σε αυτό σας έχουμε ενημερώσει με παλιότερή μας ανάρτηση. Από τη Διεύθυνσή μας στο παραπάνω δίκτυο συμμετέχουν το  4ο Δ.Σ. Κηφισιάς,  το B΄ Αρσάκειο Δ.Σ. Ψυχικού, το Ιδιωτικό Δ.Σ. Εκπαιδευτήρια Δούκα και το Ιδιωτικό Δ.Σ.  Μάνου. Ελπίζουμε στο άμεσο μέλλον να ενταχθούν κι άλλα σχολεία και να συνεργαστούμε με αυτά στο πλαίσιο των παραπάνω ερευνών. 



Β. Δηλάρη -Αναπληρώτρια Εθνική Συντονίστρια
 Σχολείων ASP net Ελλάδος & 
Δ. Γκότζος - Υπ. Δρ. Έδρας UNESCO
TΠΕ στην Εκπαίδευση 
για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη
ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου