Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Σκέψεις και προτάσεις του κ. Γιώργου Φαραγγιτάκη

κ. Γιώργος Φαραγγιτάκης

Λάβαμε και κατόπιν αδείας αναδημοσιεύουμε κάποιες σκέψεις του Προέδρου της ΠΕΕΚΠΕ Αττικής και Υπευθύνου Λειτουργίας του ΚΠΕ Αργυρούπλης κ. Γιώργου Φαραγγιτάκη για το παρελθόν και το παρόν καθώς και προτάσεις για το μέλλον της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Η πολυετής θητεία του κ. Φαραγγιτάκη σε διάφορες σχετικές με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση θέσεις ευθύνης, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις σκέψεις και προτάσεις του. 

Σημείωση Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Από όλα όσα αναφέρει ο κ Φαραγγιτάκης δεν μπορούμε παρά να μην ξεχωρίσουμε και να συμφωνήσουμε πλήρως με την αναφορά του στην ανάγκη ίδρυσης κάποιου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Διεύθυνσή μας, ιδιαίτερα διότι είμαστε η δεύτερη μεγαλύτερη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα με 339 σχολικές μονάδες, χιλιάδες εκπαιδευτικούς και δεκάδες χιλιάδες μαθητές...  Βέβαια στην Αττική δεν υπάρχουν ΚΠΕ ούτε στην Α΄ Αθήνας ούτε στη Γ΄ Αθήνας, όμως οι περιοχές αυτών των Διευθύνσεων βρίσκονται αρκετά κοντά στα ΚΠΕ Αργυρούπολης και Ελευσίνας αντίστοιχα. Έτσι λοιπόν η επιμόρφωση και υποστήριξη των εκατοντάδων εκπαιδευτικών και των περιβαλλοντικών ομάδων της Διεύθυνσής μας που εκπονούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης καθίσταται προβληματική γιατί μια μετακίνηση είτε εκπαιδευτικού είτε σχολικής μονάδας σε κάποιο από τα υπάρχοντα ΚΠΕ απαιτεί (μαζί με την επιστροφή) χρόνο τουλάχιστον 2 ωρών. Ευελπιστούμε τοπικοί και μη φορείς να δραστηριοποιηθούν ώστε το αίτημα για ίδρυση ΚΠΕ στη Β΄ Αθήνας να προωθηθεί προς τους αρμοδίους φορείς. Είμαστε στη διάθεση όσων ενδιαφέρονται για μια κοινή, συντονισμένη δράση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου