Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Δράση σποροφύτευσης βελανιδιάς στην Πεντέλη του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση»

Eνημέρωση 16/11 Γύρω στους 200 μαθητές από 5 σχολικές μονάδες της Β΄ Αθήνας (από Νηπιαγωγείο μέχρι και Λύκειο) ξεχύθηκαν στην Πεντέλη κάτω από - ευτυχώς- μια ωραία λιακάδα και φύτεψαν πάνω από 5000 σπόρους βελανιδιάς που είχαν οι ίδιοι μαζέψει! Στη συνέχεια παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα και παιχνίδια και τέλος τραγούδησαν και χόρεψαν! Ήταν μια απόλυτα επιτυχημένη δράση της Διεύθυνσής μας σε συνεργασία με την ΕΕΠΦ στο πλαίσιο του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Μαθαίνω για τα Δάση". Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας  έδωσαν το μήνυμα ότι καρδιά της αειφορίας είναι το δάσος και καρδιά του δάσους η βελανιδιά ένα από τα ιστορικότερα και ανθεκτικότερα δέντρα της ελληνικής φύσης! Τη δράση μας τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Πεντέλης κ. Ιωάννης Ζώης και παρακολούθησε εκ μέρους του Διεθνούς Συντονιστή  η Project Director του Learning About Forests κ. Nina Ree-Linstad. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΕΕΠΦ για τη συνδιοργάνωση (εκ μέρους της οποίας παρευρέθησαν η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΔΣ κ. Αλέξια Νικηφοράκη, η Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής και πρώην Υπεύθυνη Π.Ε. της ΔΠΕ Β΄ Αθήνας κ. Σοφία Καινούργιου και η Υπεύθυνη Συντονισμού του Δικτύου κ. Χριστίνα Θεοδωρίκα, καθώς επίσης και τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής κλιμάκιο της οποίας επόπτευσε τη δράση. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Υπεύθυνη Π.Ε. της ΔΔΕ Β΄ Αθήνας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου κ. Βαρβάρα Πετρίδου, η οποία επίσης παρευρέθη στη δράση και τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος Αμαδρυάδα κ. Μανώλη Θεοδωρίδη που μας έφερε σπόρους και δενδρύλλια. Και φυσικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πρωταγωνιστές αυτής της δράσης! Τους μαθητές και τις μαθήτριες ηλικίας 5-15 ετών και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους. Ήταν εκπληκτικός ο ζήλος με τον οποίο επιδόθηκαν στη δράση και πολύ ωραία τα δρώμενα που μας παρουσίασαν. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους τα:

1ο Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού. Εδώ οφείλουμε να κάνουμε μια ξεχωριστή ονομαστική αναφορά στον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Γιάννη Γερογιάννη που μας βοήθησε πάρα πολύ στη διοργάνωση με την προσφορά χιλιάδων σπόρων, τις ιδέες του και την μεγάλη εμπειρία του καθώς ασχολείται πολλά χρόνια και με μεγάλο ενθουσιασμό με τη σποροφύτευση βελανιδιάς και που έχει κάνει με το σχολείο του πληθώρα σχετικών δράσεων και εκδηλώσεων

6ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς - Πηνελόπη Δέλτα, 1ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων και 10ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου, σχολικές μονάδες πρωτοπόρες στην περιβαλλοντική εκπαίδευση που συμμετέχουν σε όλες μας τις δράσεις και είναι ενταγμένες στο Δίκτυο, καθώς επίσης και τη σχολική μονάδα που εκπροσώπησε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση,  το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, που μας έστειλε και ευχαριστήρια επιστολή, στην οποία τονίζει την ικανοποίηση των μαθητών και μαθητριών από τη συμμετοχή τους στη δράση.

Φυσικά μέσα στη χρονιά θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις του Δικτύου μας!

Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου
Δημήτριος Γκότζος

Οι μαθητές/-τριες του 1ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων έχουν τελειώσει τη σποροφύτευση και λένε το σύνθημά τους μαζί με τη νηπιαγωγό κ. Αλεξάνδρα Κοσκολού

Μαθητές/-τριες του 1ου Δ.Σ. Ψυχικού   χορεύουν με το συντονισμό του
 εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κ. Γιάννη Γερογιάννη

Mαθητές/-τριες και εκπαιδευτικοί σε πλήρη δράση



Eνημέρωση 8/11: Δελτίο τύπου

Eνημέρωση 8/11: Σημείο στάθμευσης των λεωφορείων που θα μεταφέρουν τα σχολεία:

Τα λεωφορεία θα  θα αποβιβάσουν τους μαθητές στο χώρο που ορίζεται από το μαύρο ορθογώνιο



Ενημέρωση 5/11: Η επίσημη πρόσκλησή μας

http://perdipevath.blogspot.com/

Eνημέρωση 4/11: Ολες οι αιτήσεις συμμετοχής σχολικών μονάδων έγιναν αποδεκτές. Στη δράση θα συμμετάσχουν οι παρακάτω σχολικές μονάδες:



Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας ως συντονιστικός φορέας του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση» και η ΕΕΠΦ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής προτίθενται να διοργανώσουν δράση σποροφύτευσης βελανιδιάς στην Πεντέλη στο χώρο που βρίσκεται πίσω από το Νοσοκομείο Παίδων την Τετάρτη 13/11/2013. Στη δράση θα συμμετάσχουν 8 τμήματα από σχολικές μονάδες της Β΄ Αθήνας (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας). Προτεραιότητα στην επιλογή θα έχουν οι σχολικές μονάδες που έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο. Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής στα επισυναπτόμενα έγγραφα. Oι σχολικές μονάδες-τμήματα που θα επιλεγούν, θα ενημερωθούν με νέο μας έγγραφο για τις διαδικαστικές λεπτομέρειες της δράσης.

Έγγραφο υπ΄ αρ. πρωτ. 12636/18-10-2013 ΔΠΕ Β΄ Αθήνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου