Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Eπιστολή Δρ. Δημήτρη Καλαϊτζίδη σχετικά με το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου

Λάβαμε από το Δρ. Δημήτρη Καλαϊτζίδη την ακόλουθη επιστολή σχετικά με το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου (ΒΑΣ). O Δρ. Δημήτρης Καλαϊτζίδης δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένας από τους πρωτεργάτες της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Επίσης όσον αφορά το θεσμό του ΒΑΣ,  πιστεύουμε ότι ήταν μια ιδιαίτερη προσπάθεια μετάδοσης της αειφορίας ως έννοια αλλά και πράξη στην εκπαίδευση. Στο θεσμό αυτό η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας είχε δυναμική παρουσία με πανελλαδικές πρωτιές και θέσεις στην κορυφή από το 16ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου και το 6ο Δ.Σ. Κηφισιάς - Πηνελόπη Δέλτα. Για όλους τους παραπάνω λόγους πιστεύουμε πως η επιστολή του κ. Καλαϊτζίδη αξίζει της προσοχής σας. Ευχόμαστε στον κ. Καλαϊτζίδη καλή συνέχεια στις προσπάθειές του και προσδοκούμε σε νέες συνεργασίες.

Ο Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Δημήτριος Γκότζος
Ακολουθεί η επιστολή

Προς

Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετείχαν στο Βραβείο Αειφόρου Σχολείου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Δρ. Δημήτρης Καλαϊτζίδης 

Από το 1997 μέχρι σήμερα (16-9-2013) υπήρξα μέλος του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΣΠΕ) της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Από το 2003 μέχρι το 2012 διετέλεσα πρόεδρος αυτού του Συμβουλίου. Στη διάρκεια της προεδρίας μου παρήγαγα έργο (με τη συνεργασία εξαιρετικών φίλων και συναδέλφων) για το οποίο είμαι περήφανος. Το πιο πρόσφατο είναι το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου (ΒΑΣ). Στο ΒΑΣ έδωσα πολλή ενέργεια και ακόμη περισσότερο χρόνο. Δανείστηκα τον τίτλο από τη Σουηδία, δημιούργησα το λογότυπο, έφτιαξα τη δομή της ιστοσελίδας, έφτιαξα τον αλγόριθμο υπολογισμού της βαθμολογίας των σχολείων, δημιούργησα τους Δείκτες Αειφόρου Σχολείου, εμπλούτισα την ιστοσελίδα με πολύ και χρήσιμο υλικό, συνέγραψα σχεδόν όλα τα κείμενα, συντόνισα (με αρκετή βοήθεια από τη Συντονιστική Επιτροπή, την Παιδαγωγική και την Επιστημονική) το θεσμό και γενικά έστησα εκ του μηδενός ένα θεσμό ο οποίος έγινε ευρέως αποδεκτός από το Ελληνικό σχολείο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου