Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Εκδήλωση για το δάσος και τη σποροφύτευση βελανιδιάς - 1ο Δ.Σ. Ψυχικού - 5ο Δ.Σ. Χαλανδρίου

Σήμερα Πέμπτη 20/2 κατόπιν σχετικής προσκλήσεως παρακολουθήσαμε στο 1ο Δ.Σ.
Ψυχικού εκδήλωση αφιερωμένη στα δάσος και ιδιαίτερα στο δέντρο της βελανιδιάς. Η εκδήλωση αυτή έγινε στο πλαίσιο μιας διασχολικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις περιβαλλοντικές ομάδες των δύο σχολικών μονάδων οι οποίες υλοποιούν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: "Δάσος-περιαστικό πράσινο-σποροφύτευση, ανάπλαση περιαστικού δάσους Αθηνών". Το πρόγραμμα υλοποιείται στο 1ο Δ.Σ. Ψυχικού με συντονιστές τους εκπαιδευτικούς  Φυσικής Αγωγής  Ιωάννη Γερογιάννη και Σταματία Πειθή και τη συμμετοχή των Δασκάλων Κωνσαντίνου Αναστασόπουλου, Αλεξάνδρας Δούνια, Μαργαρίτας Παπαδάκη, Κωνσταντίνας Φούντα και Μαριάννας Οικονόμου και στο 5ο Δ.Σ. Χαλανδρίου με συντονιστή τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Kωνσταντίνο Τασιούλα και τη συμμετοχή των Δασκάλων Βασιλείου Φουρτούνη, Σοφίας Μπιτσάνη και της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής Ευαγγελίας Ζήση. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές και τις μαθήτριες, συνεχίστηκε με την προβολή φωτογραφιών από βελανιδιές καθώς και από τις δράσεις των περιβαλλοντικών ομάδων με το σχολιασμό του Γιάννη Γερογιάννη, ο οποίος μας εντυπωσίασε με τις γνώσεις του γύρω από την ιστορική και περιβαλλοντική αξία της βελανιδιάς. Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς Αμαδρυάδα κ. Μανόλης Θεοδωρίδης μίλησε στους μαθητές και στις μαθήτριες για τη σημασία των δράσεων σποροφύτευσης βελανιδιάς. 

Οι περιβαλλοντικές ομάδες των δύο σχολικών μονάδων μέσα στη φετινή χρονιά
έχουν φυτέψει συνολικά περίπου 10.000 σπόρους βελανιδιάς αφενός σε δράση στο βωμό του Δία στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι και αφετέρου με τη συμμετοχή του 1ου Δ.Σ. Ψυχικού στη δράση σποροφύτευσης βελανιδιάς στην Πεντέλη που διοργάνωσε η Διεύθυνσή μας σε συνεργασία με την ΕΕΠΦ, στο πλαίσιο του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Μαθαίνω για τα Δάση" και μάθαμε πως έπεται συνέχεια με νέα δράση. Κατά το χαιρετισμό μας, θυμηθήκαμε τα λόγια του Γιάννη Γερογιάννη σε ανάλογη περσινή εκδήλωση που είχε πει ότι "καρδιά της αειφορίας είναι το δάσος" και συμπληρώσαμε λέγοντας ότι "καρδιά του ελληνικού δάσους δεν μπορεί παρά να είναι η βελανιδιά". Συγχαίρουμε τις δύο σχολικές μονάδες για την παραπάνω συνεργασία και δράση των εκπαιδευτικών και των περιβαλλοντικών τους ομάδων που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα ανάλογων διασχολικών συνεργασιών και δράσεων ανάμεσα στις περιβαλλοντικές ομάδες των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσής μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου