Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Nεαροί Υδροβιολόγοι: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Σας ενημερώνουμε ότι στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας πραγματοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νεαροί Υδροβιολόγοι» για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου.
Στο εργαστήριο Υδροβιολογίας οι μαθητές σε ρόλο ερευνητή έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν με απλό και κατανοητό τρόπο θέματα που αφορούν στην έρευνα και στον τρόπο που εργάζονται οι επιστήμονες στο εργαστήριο και ειδικά στο εργαστήριο ενός μουσείου, όπου μελετώνται δείγματα που διατηρούνται στις συλλογές του. Παράλληλα με την ενεργό συμμετοχή τους, οι μαθητές κατανοούν την έννοια της βιοποικιλότητας, την αξία της και τις απειλές που δέχεται, ώστε μέσα από τη γνώση να προέλθει η προστασία της και ο σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον. Διαβάστε περισσότερα:

α) Στο έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 24489/Γ7/20-2-2014 του Τμήματος Β΄ της Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ
β) Στη σχετική ανάρτηση στο δικτυακό τόπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας 



1 σχόλιο:

  1. Κατά την δική μου άποψη τα εκπαιδευτικά προγράμματα των μουσείων ειδικά όταν γίνονται για τα παιδιά μας, είναι το πιο σημαντικό δώρο που μπορούμε να τους κάνουμε, να τους δώσουμε παιδεία. Συγχαρητήρια στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, εύχομαι να συνεχίσετε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή