Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Επιμορφωτικό σεμινάριο «Περιβαλλοντικές διαδρομές από το φρούριο των Αιγοσθένων στο δάσος του Κιθαιρώνα» ΚΠΕ Ελευσίνας, 9-10/5/2014

Ενημέρωση 2/6: Φωτογραφίες από το σεμινάριο της Υπεύθυνης Π.Ε. της ΔΔΕ Β΄ Αθήνας Βαρβάρας Πετρίδου


 

 

 

Ενημέρωση 8/4: Ολες οι αιτήσεις που υπεβλήθησαν μέχρι και 7/4 έγιναν αποδεκτές

Το ΚΠΕ Ελευσίνας προτίθεται να διοργανώσει επιμορφωτικό διήμερο σεμινάριο στις 9 και 10 Μαΐου 2014 με θέμα: «Περιβαλλοντικές διαδρομές από το φρούριο των Αιγοσθένων στο δάσος του Κιθαιρώνα» σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ και Β΄ Αθήνας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η βιωματική προσέγγιση ιστορικών χώρων με έντονο το στοιχείο του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και των φυσικών οικοσυστημάτων της περιοχής (δασικού και θαλάσσιου). Η προσέγγιση θα γίνει με τη μέθοδο του περιβαλλοντικού μονοπατιού και μεθοδολογικό εργαλείο τη μελέτη πεδίου σε ομάδες. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΚΠΕ, στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγοσθένων, στο Πόρτο Γερμενό και στον Κιθαιρώνα, όπως περιγράφεται και στο ενδεικτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο υπ’ αρ. πρωτ. 38/28-3-2014 του ΚΠΕ Ελευσίνας.

Από τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας θα επιλεγούν για την παρακολούθηση του σεμιναρίου 15 εκπαιδευτικοί. Θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν επιμορφωθεί στο παρελθόν στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση καθώς και οι εκπαιδευτικοί που κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά υλοποιούν πρόγραμμα Π.Ε. σχετικό με το θαλάσσιο ή το δασικό οικοσύστημα.

-Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 και ώρα 12.00

-Τρόπος υποβολής αιτήσεων: Αποκλειστικά μέσω συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας: 

http://tinyurl.com/eleusina

Συνημμένα:

 1. Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 38/28-3-2014 του ΚΠΕ Ελευσίνας

2. Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 4829/28-3-2014 ΔΠΕ Β΄ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου