Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΚΑΠΕ: Συμμετοχή στην πρόταση Traffic Snake Game Network

Ενημέρωση 13/4: Πίνακας των σχολικών μονάδων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.






1η Ενημέρωση 8/4: Λάβαμε την παρακάτω διόρθωση από το ΚΑΠΕ:

Επίσης μία σημαντική διευκρίνιση – διόρθωση:  τα σχολεία που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στο έργο δεν χρειάζεται να υπογράψουν την επιστολή υποστήριξης τελικά (αγνοείτε το προηγούμενο αρχείο που σας είχα στείλει). Αρκεί ένα email επιβεβαίωσης.

Σημείωση Υπευθύνου Π.Ε: Οι σχολικές μονάδες της Διεύθυνσής μας θα πρέπει να στείλουν το παραπάνω μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση perivallontikh@dipevath.gr

2η Eνημέρωση 8/4: Λάβαμε την επισυναπτόμενη αναλυτική περιγραφή του προγράμματος.

Λάβαμε από το ΚΑΠΕ την παρακάτω επιστολή  για συμμετοχή στην πρόταση Traffic Snake Game Network. Οι σχολικές μονάδες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει να αποστείλουν την επισυναπτόμενη «Επιστολή Υποστήριξης – Letter ofSupport” στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου perivallontikh@dipevath.gr μέχρι την Παρασκευή 11/4 και ώρα 12.00 

Οι σχολικές μονάδες που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους κατά την περσινή πρόσκληση δε χρειάζεται να αποστείλουν νέα επιστολή.


Αγαπητοί Κύριοι (Εκπαιδευτικοί),

Ονομάζομαι Γεωργία Βεζυργιάννη και εργάζομαι στο Τμήμα Εκπαίδευσης του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) το οποίο ανήκει στο ΥΠΕΚΑ. Πολλοί από εσάς προφανώς γνωρίζετε το ΚΑΠΕ αλλά και το Τμήμα Εκπαίδευσης πιο συγκεκριμένα, καθώς έχουμε ήδη συνεργαστεί είτε στο παρελθόν στα πλαίσια κάποιου παλαιότερου Ευρωπαϊκού έργου, είτε στα πλαίσια ήδη εξελισσόμενων έργων ή δράσεων του ΚΑΠΕ. 

Ο στόχος του συγκεκριμένου email είναι η πρόσκληση εμπλοκής σας ως συμμετέχοντος σχολείου, στα πλαίσια μίας πολύ ενδιαφέρουσας πρωτοβουλίας, του Ευρωπαϊκού έργου “TSG- Network - Traffic Snake Game Network, το οποίο ξεκίνησε επίσημα τον Φεβρουάριο του 2014 και θα έχει 3ετή διάρκεια. Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος “Intelligent Energy Europe”, της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την συμμετοχή 18 συνολικά Ευρωπαϊκών χωρών. Ο στόχος είναι η συμμετοχή από κάθε χώρα τουλάχιστον 60 σχολείων στο χρονικό διάστημα των 3 ετών.Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις εξής ιστοσελίδες: 

www.trafficsnakegame.eu

Facebook: https://www.facebook.com/TrafficSnakeGame

Twitter: https://twitter.com/TheTrafficSnake

Οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές του έργου είναι: υλοποίηση, διάδοση και ‘μάθηση μέσω της πράξης’. Για τον λόγο αυτό σχεδιάστηκε μία εκστρατεία, η οποία απευθύνεται στους μαθητές των τάξεων του Δημοτικού σχολείου (6-12 ετών) και ονομάζεται το Παιχνίδι «Κυκλοφοριακό Φιδάκι». Το Κυκλοφοριακό Φιδάκι είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που υποκινεί τα παιδιά (και τους γονείς τους) να πηγαίνουν στο σχολείο με φιλικούς προς το περιβάλλον, ασφαλείς και υγιείς τρόπους. Μέσω αυτής της εκστρατείας/του «παιχνιδιού», προσφέρεται στα παιδιά η δυνατότητα να μετακινηθούν προς το σχολείο με ασφαλή και φιλικά περιβαλλοντικούς τρόπους, και παράλληλα να επιμορφωθούν σε θέματα που σχετίζονται με τις μεταφορές και την κινητικότητα, το περιβάλλον και την υγεία. Η συγκεκριμένη εκστρατεία θα ξεκινήσει με την νέα σχολική χρονιά , δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2014 και κάθε σχολείο θα επιλέξει ποιες θα είναι οι 2 εβδομάδες κατά τη διάρκεια των οποίων το παιχνίδι θα παιχτεί στο κάθε σχολείο.Στα πλαίσια λοιπόν της παραπάνω συνεχιζόμενης πρωτοβουλίας θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να συμβάλλετε και εσείς στη νέα αυτή «πρωτοβουλία» για τη δημιουργία ενός εθνικού δικτύου από συμμετέχοντα σχολεία και σχετικούς φορείς/αρχές, δηλώνοντας επίσημα την εμπλοκή σας ως συμμετέχοντες φορείς, συμπληρώνοντας και στέλνοντας πίσω σε εμάς (gvezir@cres.gr ή μέσω fax: 2106603302) την επισυναπτόμενη «Επιστολή Υποστήριξης – Letter ofSupport”, το αργότερο μέχρι την επόμενη Παρασκευή 11/04 το απόγευμα.

*Αποτελέσματα από το παρελθόν:Τα αποτελέσματα της παρακολούθησης έχουν δείξει ότι το έργο CONNECT οδήγησε επιτυχώς στην αύξηση της χρήσης των αειφόρων τρόπων μετακίνησης και στη μείωση του εκπεμπόμενου CO2 κατά τη διάρκεια των τριών ετών διεξαγωγής του. Στο CONNECT είχαν εμπλοκή σχεδόν 85.000 μαθητές και πάνω από 5.000 δάσκαλοι/καθηγητές σε περισσότερα από 350 σχολεία σε εννέα χώρες. Συλλογικά αποφεύχθηκαν πάνω από 1.000.000 διανυόμενα από αυτοκίνητα χιλιόμετρα. Το έργο CONNECT απέδειξε ότι με τη συνεργασία και τη δικτύωση είναι δυνατόν να επιτευχθούν σημαντικά αποτελέσματα.Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση

Με εκτίμηση,

Γεωργία Βεζυργιάννη

M.Sc. Environmental Physicist CRES-Center for Renewable Energy Sources & Saving

Training Department

19th km Marathonos Ave.

190 09 Pikermi, Greece

Tel: +30 210 6603267Fax: +30 210 6603302

e-mail: gvezir@cres.gr

website: http://www.cres.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου