Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

KΠΕ Μακρινίτσας: Επιμορφωτικό σεμινάριο «Δάσος: Περπατώ, Εξερευνώ, Μαθαίνω» 27-28/6

Ενημέρωση 3/7: Με επιτυχία και τη συμμετοχή 12 εκπαιδευτικών από τη Διεύθυνσή μας πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο στην περιοχή της Πορταριάς και της Μακρινίτσας. Την πρώτη ημέρα παρακολουθήσαμε εισηγήσεις σχετικές με το δασικό οικοσύστημα καθώς και παρουσιάσεις συναφών θεματικών δικτύων ενώ τη δεύτερη μέρα κάναμε πεζοπορία στο περιαστικό δάσος της Αγίας Τριάδας στην Πορταριά και παρακολουθήσαμε κυκλικά και παράλληλα εργαστήρια σχετικά με το δάσος. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην Υπεύθυνη Λειτουργίας και την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Μακρινίτσας που φέτος -καθώς ανήκουμε στην εμβέλεια του ΚΠΕ- διοργάνωσαν δύο πολύ ενδιαφέροντα επιμορφωτικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσής μας.

Ενημέρωση 5/6: H προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έχει λήξει και άλλες αιτήσεις ΔΕΝ μπορούν να γίνου αποδεκτές

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Μακρινίτσας, στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις δια βίου μάθησης για το περιβάλλον και την αειφορία», οργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο, δέκα έξι (16) ωρών, για σαράντα (40) εκπαιδευτικούς Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης των νομών εμβέλειάς του, με θέμα «Δάσος: Περπατώ, Εξερευνώ, Μαθαίνω», από την Παρασκευή 27/06/2014 το μεσημέρι έως και το Σάββατο 28/06/2014 το απόγευμα. 

Περισσότερες πληροφορίες στο επισυναπτόμενο έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 195/Φ24/27-5-2014   του ΚΠΕ Μακρινίτσας.

Από τη Διεύθυνσή μας θα επιλεγούν 13 εκπαιδευτικοί. Προτεραιότητα θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς α) που δεν έχουν επιμορφωθεί στο παρελθόν στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και β) σε εκπαιδευτικούς που κατά το τρέχον σχολικό έτος εκπόνησαν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχετικό με το δάσος. Ως εκ τούτου, οι εκπαιδευτικοί  της Διεύθυνσής μας  που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο παρακαλούνται μέχρι 4/6/2014:

α) Να αποστείλουν την επισυναπτόμενη αίτηση στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου perivallontikh@dipevath.gr

β) Στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να δηλώνουν 1) αν έχουν επιμορφωθεί στο παρελθόν στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση 2) όσοι/-ες υλοποίησαν κάποιο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κατά το τρέχον σχολικό έτος, να αναφέρουν τον τίτλο του προγράμματος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου