Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

HELMEPA: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών


Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια εθελοντές σε 152 χώρες έχουν συμμετάσχει, από το 1986 μέχρι σήμερα, στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, συλλέγοντας από τις ακτές και το βυθό πάνω από 80.000 τόνους απορριμμάτων. Με την παράλληλη καταγραφή από τους εθελοντές των απορριμμάτων, συγκεντρώνονται πολύτιμα στοιχεία για το είδος, τις ποσότητες και την προέλευση τους βοηθώντας στην κατανόηση και αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος ρύπανσης. Φέτος, το παγκόσμιο ραντεβού έχει οριστεί για το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων για την ανάγκη διατήρησης των ακτών και των θαλασσών μας καθαρών από τα σκουπίδια. Περισσότερες πληροφoρίες στη σχετική ανάρτηση στο δικτυακό τόπο της Παιδικής HELMEPA












Eνημέρωση 18/9: Το MEdIES ενώνει τις δυνάμεις του με την HELMEPA, τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), λαμβάνοντας μέρος στο Διεθνή Καθαρισμό Ακτών 2014. 
ΠΟΤΕ: Σάββατο 20/09/2014, 10.00-13.00
ΠΟΥ: Ακτή πίσω από το ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ (ΣΕΦ), ΦΑΛΗΡΟ
ΤΙ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ: Την όρεξή σας να βοηθήσετε στον καθαρισμό, μιας και πρόκειται για μια παραλία με πάρα πολλά σκουπίδια. Θα σας δοθούν γάντια και σακούλες, αλλά καλό είναι να έχετε μαζί σας καπέλο, αντηλιακό και ένα μπουκάλι νερό. Προτείνεται επίσης να φοράτε μακρύ παντελόνι & κλειστά παπούτσια.
Η Έκθεση MARLISCO για τα θαλάσσια Απορρίμματα θα συνοδεύσει τη δράση καθαρισμού για όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου