Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Aειφόρουμ: Έκδοση συλλογικού τόμου με θέμα "Δείκτες Αειφόρου Σχολείου: Από τη θεωρία στη δράση"

Ενημέρωση 7/1: Λάβαμε και αναρτήσαμε την τελευταία τελική έκδοση του τόμου (πατήστε στην παρακάτω εικόνα)
'Οπως αναφέρει στον πρόλογο του τόμου ο πρόεδρος της ΜΚΟ Αειφόρουμ Δρ. Δημήτρης Καλαϊτζίδης "Στον παρόντα συλλογικό τόμο περιλαμβάνονται εργασίες τριάντα σχολείων όλων των βαθμίδων, μεταξύ των σχολείων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό Βραβείο Αειφόρου Σχολείου. Τα σχολεία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας να συγγράψουμε ένα συλλογικό βιβλίο-τόμο το οποίο να ανακεφαλαιώνει τις δράσεις που αναπτύχθηκαν στα συμμετέχοντα σχολεία σε όλη την τριετή διάρκεια του διαγωνισμού και να δίνει ιδέες για αναπαραγωγή και βελτίωση των δράσεων. Φιλοδοξεί, λοιπόν, να αποτελέσει μια «Κιβωτό ιδεών» αφού περιέχει ιδέες για δράσεις που πραγματοποίησαν τα σχολεία."

Σημείωση Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Στον παρακάτω τόμο (μπορείτε να τον δείτε πατώντας στην  εικόνα) υπάρχουν και οι εργασίες δύο σχολείων της Διεύθυνσής μας που μάλιστα κατ' επανάληψη διακρίθηκαν στο διαγωνισμό και βραβεύθηκαν. Το 16ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου (1η και 2η θέση στα νηπιαγωγεία), στο οποίο μάλιστα κατά το περσινό σχολικό έτος φιλοξενήσαμε και το επιμορφωτικό σεμινάριο "Δείκτες Αειφόρου Σχολείου. Το Αειφόρο Σχολείο στην πράξη" και το 6ο Δ.Σ. Κηφισιάς Πηνελόπη Δέλτα (3η θέση στα δημοτικά).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου