Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «To Δώρο της Βροχής στην πόλη», 4o ΓΕΛ Ηρακλείου 18-12-2014, 16.30-19.30



Ενημέρωση 8/1: Φωτογραφικό άλμπουμ από το σεμινάριο της Υπεύθυνης Π.Ε. της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας κ. Βαρβάρας Πετρίδου.



Ενημέρωση 12/12: Eίμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι όλες οι αιτήσεις συμμετοχής στο σεμινάριο έγιναν αποδεκτές! 
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης προτίθεται να διοργανώσει βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη με θέμα: «Το Δώρο της Βροχής στην πόλη» την Πέμπτη 18-12-2014 και ώρες 16.30- 19.30.
Το σεμινάριο αφορά την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην εφαρμογή του εγκεκριμένου από το Υ.ΠΑΙ.Θ. εκπαιδευτικού υλικού του προγράμματος «
Το Δώρο της Βροχής στην πόλη». Το συγκεκριμένο παιδαγωγικό υλικό αποσκοπεί στη μάθηση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών για τις παραδοσιακές αλλά και τις σύγχρονες τεχνικές και πρακτικές συλλογής του βρόχινου νερού, αλλά και γενικότερα, την αειφορική διαχείριση του νερού.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο 4ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Αττικής (Κηφισίας 32 και Ανάφης 13, Νέο Ηράκλειο). Από τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας θα επιλεγούν για συμμετοχή στο σεμινάριο 40 εκπαιδευτικοί (20 τακτικοί και 20 αναπληρωματικοί αυτών). Η υποβολή των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί μόλις συμπληρωθεί ο παραπάνω αριθμός. Προτεραιότητα στην επιλογή θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς που: α) υλοποιούν κατά το τρέχον σχολικό έτος πρόγραμμα σχετικό με το νερό και δεν έχουν παρακολουθήσει το πρώτο επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε την προηγούμενη σχολική χρονιά, β) δεν έχουν επιμορφωθεί στο παρελθόν στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Στους συμμετέχοντες θα αποσταλούν αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου και θα δοθεί το εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής
: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα:

Σχετ: Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 14786/2-12-2014 Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου