Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Πρόσκληση συμμετοχής i)σε θεματικό σεμινάριο του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών, ii)στη Διαδικτυακή Κοινότητα Πρακτικής&Μάθησης «Σχολικοί Κηπουροί»



Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας Γιαννιτσών στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης για την Αειφορία και σε υποστήριξη/εφαρμογή του Προγράμματος του «Κοινωνικού Σχολείου», με την ιδιότητα του συντονιστικού φορέα α)των Εθνικών Θεματικών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Απορρίμματα: Τα χρήσιμα… «άχρηστα» και «Νερό & Βιώσιμη Ανάπτυξη», β) της Διαδικτυακής Κοινότητας Πρακτικής «Σχολικοί Κηπουροί»
i) προτίθεται να πραγματοποιήσει θεματικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕ) με τίτλο «ΦωτογραφίΖΩΝΤΑΣ…στιγμές αειφορίας». Βασικός στόχος του σεμιναρίου θα είναι,  με εργαλείο τη φωτογραφική μηχανή και τη φωτογραφία, η καλλιέργεια επικοινωνιακών δεξιοτήτων σε εκπαιδευτικούς για ατομική και συλλογική δράση και μέσω αυτών στους μαθητές τους, ώστε να ενισχυθούν τα κίνητρα των τελευταίων για γνώση, μάθηση και συνεργασία. Παράλληλα θα βοηθηθεί η εισαγωγή της αισθητικής αγωγής στην εκπαίδευση.Το σχεδιαζόμενο σεμινάριο θα αναπτυχθεί στους χώρους του ΚΠΕ και στην ευρύτερη περιοχή της  Έδεσσας, από 5-7 Δεκεμβρίου 2014. 


Δείτε περισσότερα σχετικά με τα παραπάνω στο έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 307/7-10-2014 του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών.

Αποστολή αιτήσεων συμμετοχής (για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας) μέχρι 23-10-2014 στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου perivallontikh@dipevath.gr

Συνημμένα: Αίτηση συμμετοχής εκπαιδευτικού

Βήματα εγγραφής μελών στη Διαδικτυακή Κοινότητα Μάθησης και Πρακτικής "Σχολικοί Κηπουροί"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου