Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΕΘΔ Τα λιμάνια της Ελλάδας. ΚΠΕ Δραπετσώνας

diktyologo.jpg

Η δημιουργία του εθνικού δικτύου "Τα λιμάνια της Ελλάδας" έχει ως σκοπό να ενεργοποιήσει τους μαθητές των παράκτιων περιοχών να γνωρίσουν, να μελετήσουν και να εμβαθύνουν σε διάφορες παραμέτρους, που έχουν σχέση με το λιμάνι της περιοχής τους, Χθες, Σήμερα, Αύριο.Με τη συνεργασία, την ανταλλαγή γνώσεων και δραστηριοτήτων μεταξύ των σχολείων μελών του δικτύου και τη διαρκή επικοινωνία τους, στοχεύουμε πέρα απ' τη δημιουργία σχέσης ομαδικής και συνεργατικής και στη διαρκή ανατροφοδότηση του προγράμματος.Στα περισσότερα λιμάνια της Ελλάδας συνυπάρχει το χθες με το σήμερα. Ο Ελληνικός πολιτισμός διακρίθηκε για τη διατήρηση της ισορροπίας και της αρμονίας ανάμεσα στον άνθρωπο και στο φυσικό ή δομημένο περιβάλλον του. Σήμερα δυστυχώς, σε πολλές περιοχές και ειδικά στην παράκτια ζώνη παρατηρούμε μια διαρκή ανατροπή αυτής της ισορροπίας, μια συνεχή διατάραξη της αρμονίας ανάμεσα στο φυσικό και το ανθρωπογενές περιβάλλον.

Δείτε περισσότερα για το Δίκτυο στη σχετική ανάρτηση στο δικτυακό τόπο του ΚΠΕ Δραπετσώνας.

Οι σχολικές μονάδες και εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν την παρακάτω αίτηση, η οποία πρέπει να αποσταλεί στο ΚΠΕ μέσω του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου