Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Eκπαιδευτικό υλικό “Ο Δρόμος του Νερού, Μονοπάτι Παλαιάς Καβάλας – Καβάλας”

dromosneroukavalas

Το εκπαιδευτικό υλικό “Ο Δρόμος του Νερού, Μονοπάτι Παλαιάς Καβάλας – Καβάλας” δημιουργήθηκε από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί ο Δήμος Καβάλας με την 12η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Απευθύνεται σε παιδιά 7-12 ετών. Αποτελείται από σύντομο κείμενο παρουσίασης του μονοπατιού, παιδαγωγικές δραστηριότητες δομημένες σε 14 φύλλα εργασίας και ένα φύλλο για την αξιολόγησή του. Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να το κατεβάσετε πατώντας στην παραπάνω εικόνα.

Πηγή: Ιστολόγιο Περιβάλλον και Παιδεία

Σημείωση Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Το παραπάνω εκπαιδευτικό υλικό περιλαμβάνει και δραστηριότητες που αυτούσιες ή τροποποιημένες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το νερό γενικά (πέρα από το συγκεκριμένο μονοπάτι). Το υλικό διατίθεται και σε έντυπη μορφή για δανεισμό από τη βιβλιοθήκη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Ευχαριστούμε το Δήμο Καβάλας για την αποστολή του υλικού. Όσοι άλλοι φορείς επιθυμούν να μας αποστείλουν υλικό από τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα σε έντυπη μορφή μπορούν να το κάνουν στη διεύθυνση: Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας - Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσογείων 448 15342 Αγία Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου