Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τη Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας και την Actionaid Hellas, με τίτλο: «Τα δικαιώματα της Γης και των ανθρώπων και η επίδραση της κλιματικής αλλαγής»








Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης προτίθεται να διοργανώσει επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο 5 διδακτικών ωρών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας και την ActionAid Ελλάς με τίτλο:
       

  «Τα δικαιώματα της Γης και των ανθρώπων και η επίδραση της κλιματικής αλλαγής»

Eνημέρωση 23/2:  Η ενσωμάτωση του Καταστατικού Χάρτη στα προγράμματα εκπαίδευσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.






Eνημέρωση 22/2: Φωτογραφίες από το σεμινάριο







Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19-02-15 στο εκπαιδευτικό κέντρο της ActionAid Ελλάς, Φαλήρου 52, Κουκάκι, στάση Μετρό Συγγρού-Φιξ (έξοδος Δράκου) (τηλ. 2109212321) και ώρες 16.30-20.30 και θα συμμετέχουν σε αυτό 36 εκπαιδευτικοί.
Στο σεμινάριο θα γίνει παρουσίαση του Καταστατικού Χάρτη της Γης και του εκπαιδευτικού υλικού «Κόντρα στο Ρεύμα» της ActionAid καθώς και του παιδαγωγικού πλαισίου μέσα στο οποίο δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο υλικό. Το υλικό αυτό παρουσιάζει το θέμα των κλιματικών αλλαγών και πώς οι επιπτώσεις τους φέρνουν τον πλανήτη σε ανισορροπία και διευρύνουν τις ανισότητες μέσα στις κοινωνίες.
Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης , είναι μια διακήρυξη θεμελιωδών ηθικών αρχών για την
οικοδόμηση μιας δίκαιης, βιώσιμης και ειρηνικής παγκόσμιας κοινωνίας στον 21ο αιώνα και αφορά στη μετάβαση προς βιώσιμους τρόπους ζωής και την αειφόρο ανθρώπινη ανάπτυξη.
Από τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας θα επιλεγούν για την παρακολούθηση του σεμιναρίου 36 εκπαιδευτικοί (18 τακτικοί συμμετέχοντες και 18 αναπληρωματικοί αυτών).
Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα: http://tinyurl.com/kontrareuma

Θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί που: α) υλοποιούν κατά το τρέχον σχολικό έτος πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συναφές με τη θεματολογία του σεμιναρίου, β) δεν έχουν επιμορφωθεί στο παρελθόν στην Περιβαλλοντικής Εκπαίδευση. Ο πίνακας των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών θα αναρτηθεί στο ιστολόγιο του Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν θα ειδοποιηθούν μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο οποίο θα περιέχονται και οδηγίες πρόσβασης στο χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Σχετ: Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 682/30-1-2015 Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου