Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Διάλεξη «Βιοποικιλότητα, από τους ωκεανούς και τα δάση έως την πόλη», 05/02/2015, 19.00 - Mέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βιοποικιλότητα, από τους ωκεανούς και τα δάση έως την πόλη Giles Boeuf - Έδρα: «Αειφόρος ανάπτυξη - Περιβάλλον, Ενέργεια και Κοινωνία» 

Kύκλος διαλέξεων του College de France 

05/02/2015, 19.00 - Mέγαρο Μουσικής Αθηνών 


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, διακεκριμένοι καθηγητές του College de France, κόσμημα της επιστημονικής έρευνας και της γαλλικής σκέψης, δέχθηκαν την πρόκληση του Γαλλικού Ινστιτούτο Ελλάδος και του Μεγάρου Μουσικής να έρθουν στην Ελλάδα. Θα αποκαλύψουν πόσο έχει προχωρήσει η επιστημονική γνώση και η σκέψη σε διαφορετικούς τομείς όπως το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η πληροφορική και η επιγενετική.  

Το College de France, δημόσιο Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης, είναι ένας μοναδικός θεσμός στη Γαλλία, δίχως αντίστοιχό του στον κόσμο. Ο αξιόλογος αυτός θεσμός στην υπηρεσία της έρευνας και της διδασκαλίας από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, απαρτίζεται από μια ομάδα επιλεγμένων καθηγητών οι οποίοι έχουν αναδειχθεί μέσα από τη σπουδαιότητα και την πρωτοτυπία των ερευνών τους σε ένα ευρύ φάσμα επιστημών, που περιλαμβάνει τα μαθηματικά, τη μελέτη των μεγάλων πολιτισμών, τη φυσική, τη χημεία, τη βιολογία, την ιατρική, τη φιλοσοφία και τη φιλολογία, τις κοινωνικές επιστήμες και την οικονομία, την προϊστορία, την αρχαιολογία, την ιστορία και τη γλωσσολογία. 

Διάλεξη «Βιοποικιλότητα, από τους ωκεανούς και τα δάση έως την πόλη»Η βιοποικιλότητα δε συνίσταται απλώς σε μια απογραφή των ειδών, αλλά αφορά ουσιαστικά το σύνολο των σχέσεων που έχουν αναπτύξει οι έμβιοι οργανισμοί μεταξύ τους και με το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Σε τι στάδιο βρίσκεται σήμερα, και σε τι στάδιο θα βρίσκεται αύριο έχοντας υποστεί τη μεγαλύτερη διάβρωση στα χρονικά εξαιτίας του ανθρώπου, ο οποίος είναι και ο ίδιος αποκύημα της; O Gilles Boeuf είναι Καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας, στο Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie και Διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Πηγή: www.diorismos.gr 
Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας.
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30 μ.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου