Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Οι Apocalyptica σε ένα βίντεο για το ρατσισμό στα σχολεία


Μια παραγωγή των Dancing Star productions: Το video-clip αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος ΤΠΕ στην Εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που διδάσκεται από τον Καθηγητή Βασίλη Μακράκη στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2014-15.




Το soundtrack είναι επιλεγμένο από τη δισκογραφία των Apocalyptica.
Η ταινία δείχνει με ένα καλλιτεχνικό τρόπο, το ρατσισμό στα σχολεία. Τα παιδιά με τις μάσκες, έχουν μόνο μάτια, αφού έτσι τους συμπεριφερόμαστε. Όχι στόμα και μύτη για να μυρίζουν και να μιλάνε, ούτε αυτιά για να ακούνε. Μόνο μάτια, για να είναι σε θέση να βλέπουν και να ενστερνίζονται ότι τους πετάμε και τα αναγκάζουμε να βλέπουν. Η δασκάλα, αντίθετα, μετά την επίσκεψή της στο πανεπιστήμιο και τα λοιπά σεμινάρια, έχασε κάθε κριτική και ενεργητική ικανότητα και αίσθηση. Μόνο το στόμα έμεινε ελεύθερο για να καπνίζει και να παπαγαλίζει στα παιδιά ότι οι ακαδημαϊκοί της είπαν. Ο αριθμός παραγωγής στο κούτελο δείχνει το χαρακτήρα προϊόντος των δασκάλων σήμερα. Όπως μία βιομηχανία παράγει άχρηστα, πανομοιότυπα το ένα με το άλλο προϊόντα, έτσι και το πανεπιστήμιο παράγει δασκάλους. Α-πρόσωπους, α-καταρτισμένους, α-νέτοιμους και τόσα άλλα επίθετα με το "α-" μπροστά. Εγώ ο ίδιος και η ομάδα μου έχουμε γίνει δέκτες της ερώτησης "Πιστέυεις ότι το Πανεπιστήμιο μας ετοίμασε ή μας έδωσε έστω ένα μικρό άξονα για να κατευθυνθούμε στο σχολικό περιβάλλον"; από τους συμφοιτητές μας. Κακοί εκπαιδευτικοί-κακοί μαθητές-κακοί πολίτες-κακή κοινωνία. Ένας φαύλος κύκλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου