Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Σεμινάριο «Διαμορφώνοντας Ενεργούς Πολίτες» σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας διά του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο και τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Αττικής διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ06) με τίτλο «Διαμορφώνοντας Ενεργούς Πολίτες» την Τρίτη 26 Μαΐου 2015 και ώρες 4.30-7.00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Βρετανικού Συμβουλίου  (Πλατεία Κολωνακίου 17).

Το σεμινάριο εντάσσεται στις δράσεις του Δικτύου «Μιλώντας για την Αειφορία στην Ξένη Γλώσσα» και σκοπό έχει την εξοικείωση των εκπαιδευτικών με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Life Skills του Βρετανικού Συμβουλίου που έχει την έγκριση του ΥΠΟΠΑΙΘ για μαθητές/-τριες Ε΄και Στ΄ τάξης και με την ενίσχυση θεμάτων ενεργούς πολιτειότητας (active citizenship) στο μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας.

Το πρόγραμμα ενδυναμώνει μαθητές/-τριες σε θέματα όπως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η κατανόηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων, η ιεράρχηση αναγκών, η αξία της ψήφου κτλ. Προσφέρει ευκαιρίες διαθεματικής διασύνδεσης με άλλα αντικείμενα και τέλος ικανοποιεί στόχους γλωσσικής ανάπτυξης. Το εργαστήριο θα συντονιστεί από τον κ. Cliff Parry, Ακαδημαϊκό Διευθυντή του Βρετανικού Συμβουλίου και από την κ. Μαρία Νομικού, Project Manager. Στους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν θα δοθεί το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Από τη Διεύθυνση Π.Ε Β΄ Αθήνας θα επιλεγούν 10 εκπαιδευτικοί Αγγλικής Γλώσσας. Οι εκπαιδευτικοί Αγγλικής Γλώσσας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σύνδεσμο http://tinyurl.com/lifeskillsseminar μέχρι τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 και ώρα 11.30 π.μ. Προτεραιότητα έχουν οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν ήδη στο Δίκτυο «Μιλώντας για την Αειφορία στην Ξένη Γλώσσα» και στη συνέχεια θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τη χρονική υποβολή της αίτησης.

Συνημμένα: 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου