Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Εκπαιδευτικά εργαλεία του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών

Το ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών μας ενημερώνει για τα παρακάτω εκπαιδευτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα:
Α. Η Κοινότητα Μάθησης & Πρακτικής των Σχολικών Κηπουρών, η οποία αποτελείται από το ομώνυμο ιστολόγιο http://blogs.sch.gr/schoolgardens/ και από την ομάδα http://blogs.sch.gr/groups/schoolgardens/.
Στο ιστολόγιο μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη της Σχολικής Κοινότητας- εκπαιδευτικοί και μαθητές-, επομένως και τα μέλη της Ομάδας “Σχολικοί Κηπουροί”. Η πρόσβαση στο ιστολόγιο είναι ελεύθερη προς όλους τους επισκέπτες του.
Για να γίνει κανείς μέλος στην ομάδα πρέπει α) να διαθέτει στοιχεία σύνδεσης (email) στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και β)να υποβάλει αίτημα συμμετοχής.
Β. Το ιστολόγιο ΦωτογραφίΖΩ http://blogs.sch.gr/fotografizo/, που έχει ως αποστολή τη θεωρητική, εικαστική  και  τεχνολογική άτυπη εκπαίδευση των επισκεπτών του στους τομείς της φωτογραφίας και της παιδαγωγικής. Στόχος του είναι ο επισκέπτης μαθητής ή εκπαιδευτικός, να εφοδιαστεί με τις απαραίτητες γνώσεις και  τα κατάλληλα ερεθίσματα, ώστε να «αρθρώνει» δημιουργικά τις προσωπικές του θέσεις και καινοτόμες σκέψεις για τη ζωή και τους «άλλους».
Περισσότερες πληροφορίες στο έγγραφο υπ΄ αρ. πρωτ. 97γ/9-10-2015 του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου