Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Προκήρυξη επιμορφωτικού σεμιναρίου «Το περιβάλλον ως πηγή έμπνευσης και συνεργασίας» για επιλεγμένους νομούς εμβέλειας του Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας 29-30/1/2016

Eπείγουσα ενημέρωση 29/1: 
ΕΠΕΙΓΟΝ: Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, ημερίδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας, με θέμα:"Το περιβάλλον ως πηγή έμπνευσης και συνεργασίας" καθώς και το 2ημερο επιμορφωτικό σεμινάριο.
Η αναβολή οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι εκ των εισηγητών της ημερίδας που θα ταξίδευαν από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αποφάσισαν να μην το πράξουν, εξαιτίας των μπλόκων των αγροτών.

 

Ενημέρωση 10/12: Τακτικοί και αναπληρωματικοί συμμετέχοντες 


Η Φωτό ΜουΤο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Μακρινίτσας, στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις δια βίου μάθησης για το περιβάλλον και την αειφορία» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, οργανώνει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας και Κοινοτικής Πρακτικής διήμερο (2ημερο) επιμορφωτικό σεμινάριο, δέκα έξι (16) ωρών, για σαράντα (45) εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιλεγμένων νομών εμβέλειάς του, με θέμα «Το περιβάλλον ως πηγή έμπνευσης και συνεργασίας», από την Παρασκευή 29/01/2016 το μεσημέρι έως και το Σάββατο 30/01/2016 το απόγευμα.

Η θεματολογία του σεμιναρίου περιλαμβάνει εισηγήσεις και εργαστήρια που μυούν τους συμμετέχοντες στη δημοκρατική διαχείριση των ομάδων που υλοποιούν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και στη σύνδεση που αφορά στην ανάπτυξη της προσωπικής ταυτότητας και στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση τους.
Στόχοι του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο, ώστε να βοηθηθούν κατά το μέγιστο στο έργο τους, δηλαδή στην υλοποίηση ενός προγράμματος Π.Ε. που έχουν αναλάβει ή θα αναλάβουν αλλά και στην ανταλλαγή ιδεών και απόψεων για τη μεθοδολογική προσέγγιση του περιβάλλοντος γύρω μας ως πηγή έμπνευσης και συνεργασίας ατόμων αλλά και ομάδων με σκοπό την όσο το δυνατόν πληρέστερη παρέμβαση.
Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς των εξής διευθύνσεων εκπαίδευσης:
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Μαγνησίας, Λάρισας, Φθιώτιδας, Β΄ Αθήνας
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Μαγνησίας, Ευρυτανίας

Περισσότερες πληροφορίες στη σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιο του Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας 

Σχετ: Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 355/Φ24/24-11-2015 Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας
Σημείωση Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Aπό τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας θα επιλεγούν 14 εκπαιδευτικοί (7 τακτικοί συμμετέχοντες και 7 αναπληρωματικοί αυτών). Προτεραιότητα θα δοθεί στις αιτήσεις εκπαιδευτικών που υλοποιούν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κατά το τρέχον σχολικό έτος και δεν έχουν επιμορφωθεί στο παρελθόν στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
Αποστολή της επισυναπτόμενης αίτησης μέχρι 8-12-2015 στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου perivallontikh@dipevath.gr και μόνο σε αυτή. Παρακαλούμε να μην αποσταλούν αιτήσεις με fax 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου