Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

KΠΕ Ελευσίνας: Πρόσκληση σε επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Εισαγωγικό σεμινάριο στη μεθοδολογία και τις διδακτικές τεχνικές υλοποίησης προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» στις 18 & 19-12-2015

Eνημέρωση 1/12: Ανάρτηση πίνακα τακτικών και αναπληρωματικών συμμετεχόντων.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας, στα πλαίσια του έργου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου»  το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, προτίθεται να οργανώσει επιμορφωτικό σεμινάριο στις 18 & 19  Δεκεμβρίου 2015 με θέμα: «Εισαγωγικό σεμινάριο στη μεθοδολογία και τις διδακτικές τεχνικές υλοποίησης προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης». Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στους χώρους του ΚΠΕ, απευθύνεται κυρίως σε  εκπαιδευτικούς που έχουν  μικρή ή καθόλου εμπειρία στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση  περιβαλλοντικών προγραμμάτων, δεν έχουν επιμορφωθεί σε ΚΠΕ και προτίθενται να υλοποιήσουν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία τους κατά το τρέχον σχολικό έτος.  Όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στους/στις Υπεύθυνους/ες Π.Ε. των οικείων Διευθύνσεων μέχρι τις   12/11/2015.


Στόχοι του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη μεθοδολογία, και σε καλές εκπαιδευτικές πρακτικές για την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με τους Υπεύθυνους Π.Ε. των Διευθύνσεων που θα συμμετέχουν τελικά και θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια με ποικιλία εκπαιδευτικών τεχνικών.
Παρακαλούμε τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσής τους,  να συμπληρώσουν και αποστείλουν τον επισυναπτόμενο πίνακα (επιθυμητός αριθμός αιτήσεων ανά Διεύθυνση τουλάχιστον  5.) Ανάλογα με το συνολικό αριθμό των αιτήσεων , το ΚΠΕ θα διερευνήσει τη δυνατότητα να συμμετέχουν και οι Διευθύνσεις με λιγότερες  από 5 αιτήσεις.

Σημείωση Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Οι εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσής μας που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το παραπάνω σεμινάριο παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα: Eνημέρωση 13/11 Η υποβολή αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου