Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Διευκρινίσεις σχετικά με τη δράση μαθητικής αναδάσωσης στο Πεντελικό Όρος

Σχετ: Έγγραφο υπ’ αρ. πρωτ. 11104/8-12-2015 Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας
Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου διευκρινίζεται ότι:
· Η δράση μαθητικής αναδάσωσης στο Πεντελικό Όρος στις 17/12/2015 θα διαρκέσει 3 ώρες και συγκεκριμένα 10.00 – 13.00
· Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα δημοτικά σχολεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας. H προθεσμία υποβολής δήλωσης συμμετοχής παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη 16/12/2015 και ώρα 12.00 το μεσημέρι. Η δήλωση γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας. http://tinyurl.com/anadasosipenteliko Όσες σχολικές μονάδες δήλωσαν συμμετοχή απευθείας στον Σ.Π.Α.Π. παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν την παραπάνω ηλεκτρονική φόρμα

· Ως Συντονιστικός Φορέας του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση» η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας προτρέπει ιδιαίτερα τις σχολικές μονάδες του Δικτύου να λάβουν μέρος στη συγκεκριμένη δράση και να την εντάξουν στην υλοποίηση του προγράμματός τους.

· Για τη ρύθμιση της μετακίνησης των μαθητών και μαθητριών από και προς το χώρο της δράσης οι σχολικές μονάδες που βρίσκονται στους Δήμους του Σ.Π.Α.Π. (Σύνδεσμος Δήμων για την Ανάπλαση και Προστασία του Πεντελικού) (Δήμοι Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Πεντέλης, Κηφισιάς και Χαλανδρίου) καλούνται να επικοινωνήσουν με το Σ.Π.Α.Π. (τηλ. 210613146, 2132038291 & 2132038292 email info@spap.org.gr )
· Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα πρέπει να ρυθμίσουν οι ίδιες τη μετακίνηση των μαθητών/-τριών. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της δράσης [περιοχή πέριξ του Νοσοκομείου Παίδων (ΠΙΚΠΑ) Πεντέλης] στις 10.00 π.μ.
· Μελλοντικά θα γίνει ανάλογη δράση και για τους/τις μαθητές/-τριες των νηπιαγωγείων.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω. Παρακαλούμε όπως προτιμήσετε την ηλεκτρονική υποβολή των ερωτημάτων σας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου perivallontikh@dipevath.gr αντί της τηλεφωνικής επικοινωνίας.
H δράση υποστηρίζεται και από την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Ελένη Κατσούφη που προτείνει τα παρακάτω:
Πριν τη δενδροφύτευση

Με αφορμή τη δενδροφύτευση στις 17-12-2015
· Μία συμβολική πράξη ¨Αφήνουμε το δικό μας αποτύπωμα"
· Για να ενεργοποιήσουμε τους μαθητές για συλλογικές δράσεις συνδέουμε τον τόπο, τον άνθρωπο, τη δράση με την τέχνη. "Αφήνουμε το δικό μας αποτύπωμα". Δίπλα σε κάθε δέντρο που θα φυτευθεί αφήνουμε μια μικρή πετρούλα που έχουμε γράψει ή ζωγραφίσει το όνομά μας ή το όνομα που θέλουμε να έχει το δέντρο που φυτέψαμε, την ημερομηνία φύτευσης, καρδιές, γράμματα, λουλούδια, αφηρημένα σχήματα ή ό,τι ο καθένας θέλει να αφήσει σαν αποτύπωμα στο χρόνο.
 Μετά τη δενδροφύτευση

·  Έκθεση ζωγραφικής- φανταστικοί διάλογοι "Τα δέντρα.....λέγει"
· Πώς φαντάζονται την περιοχή ή το δέντρο που φύτεψαν όταν τελειώνουν το Δημοτικό Σχολείο ή μετά από 10 χρόνια.
·  Δέντρα που μιλούν για την εμπειρία της δενδροφύτευσης (κόμικς).
·   Φωτοιστορία από φωτογραφίες που τράβηξαν την ώρα της δράσης.
·    Ή ότι άλλο προτείνουν οι μαθητές.
Ερωτήματα σχετικά με τις παραπάνω προτάσεις παρακαλούμε όπως υποβάλλονται απευθείας στην Υπεύθυνη Πολιτιστικών κ. Ελένη Κατσούφη (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  katsoufi@hotmail.com

Σχετ: έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 11215/10-12-2015 Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου