Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών και Σ.Π.Α.Π.: Μαθητική αναδάσωση στο Πεντελικό Όρος σε συνεργασία με σχολικές μονάδες της Δ.Π.Ε. Β΄Αθήνας

Ενημέρωση 17/12/2015: Με επιτυχία και παρά τους θυελλώδεις ανέμους που επικρατούσαν στην περιοχή πραγματοποιήθηκε η αναδάσωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών δημοτικών σχολείων και γυμνασίων. Από τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας συμμετείχαν περίπου 500 μαθητές και μαθήτριες από τις παρακάτω σχολικές μονάδες: 3ο Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής, 13ο Δ.Σ. Αμαρουσίου, Εκπαιδευτήρια Δούκα, Eλληνική Παιδεία Δ.Σ. Αμαρουσίου, 1ο Δ.Σ. Ιονίου Σχολής Φιλοθέης, Δ.Σ. Νέας Πεντέλης, 1ο Δ.Σ. Πεντέλης, 2ο Δ.Σ. Χαλανδρίου. Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από τη δράση. Ευχαριστούμε τις παραπάνω σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς και μαθητές και μαθήτριές τους για τη συμμετοχή τους στη δράση και την Περιφέρεια Βορείου Τομέα Αθηνών και το Σ.Π.Α.Π για τη διοργάνωση.



Σχετ: Έγγραφο υπ’ αρ. πρωτ.836/7-12-2015 Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών
 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, ενημερώνει τα Δημοτικά Σχολεία αρμοδιότητάς της που ανήκουν στους Δήμους Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Κηφισιάς, Πεντέλης και Χαλανδρίου για τη μαθητική αναδάσωση που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού Όρους και η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Η μαθητική αυτή αναδάσωση θα γίνει την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 στο Πεντελικό Όρος, και ώρα 10:00 π.μ, στην περιοχή πέριξ του Νοσοκομείου Παίδων (ΠΙΚΠΑ) Πεντέλης, με τη συμμετοχή των σχολικών μονάδων των παραπάνω περιοχών, σε συνεργασία με τους 12 Δήμους Μέλη του Σ.Π.Α.Π., το Δασαρχείο Πεντέλης, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και με χορηγό επικοινωνίας το Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ.  Η δενδροφύτευση στοχεύει να παροτρύνει και να εκπαιδεύσει τους/τις μαθητές/-τριες σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας και εθελοντισμού.
Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού Όρους επιτελεί σημαντικό έργο στους τομείς δράσης που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος, της αναβάθμισης του Πεντελικού όρους, αλλά και γενικότερα της πολιτικής προστασίας στην περιοχή ευθύνης των Δήμων - Μελών του. Ανάμεσα σε αυτά είναι και σειρά επιτυχημένων αναδασώσεων με τη συμμετοχή των μαθητών των σχολικών μονάδων που υπάγονται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας.
Σημειώνεται ότι η μεταφορά των μαθητών θα γίνει με ευθύνη των συνεργαζόμενων Δήμων και θα υπάρξει  ένα μικρό κόστος μεταφοράς ανά μαθητή.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: τα σχολεία μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής στην αναδάσωση συμπληρώνοντας την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα http://tinyurl.com/anadasosipenteliko

Στην αναδάσωση μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων αλλά κατά προτίμηση μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Δ΄-ΣΤ΄.
Καταληκτική ημερομηνία συμπλήρωσης της φόρμας δήλωσης συμμετοχής : Πέμπτη 10-12-2015 και ώρα 12.00 το μεσημέρι

Προκειμένου να εγκριθεί η συμμετοχή στη συγκεκριμένη περιβαλλοντική δράση, οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες πρέπει επίσης να υποβάλουν άμεσα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έγκριση μιας εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας. 


Σχετ: Έγγραφο υπ΄ αρ. πρωτ. 11104/8-12-2015 Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου