Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Κ.Π.Ε. Καρπενησίου: Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών σε τριήμερο Σεμινάριο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Άγρια Πανίδα σε Κίνδυνο»

 Το ΚΠΕ Καρπενησίου σε συνεργασία με το ΚΠΕ Στυλίδας – Υπάτης, στο πλαίσιο του Έργου "Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία", το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους, συνδιοργανώνουν τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο. Απευθύνεται στους Εκπαιδευτικούς όλης της χώρας που συμμετέχουν στο Εθνικό Δίκτυο «Άγρια Πανίδα σε Κίνδυνο» που συντονίζει το ΚΠΕ Καρπενησίου.
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου θα είναι Παρασκευή 15-01-16 ως Κυριακή 17-01-16, στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. Καρπενησίου. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής, και θα λήξει στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής και απευθύνεται σε 50 εκπαιδευτικούς της χώρας.
Το Σεμινάριο περιλαμβάνει ενημερωτικές εισηγήσεις, εργαστήρια, και εργασίες πεδίου με θέμα την άγρια πανίδα.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παιδαγωγική και επιστημονική υποστήριξη των εκπαιδευτικών που συνεργάζονται με το δίκτυο, η επικαιροποιημένη ενημέρωση για θέματα τοπικής άγριας πανίδας σε κίνδυνο, η προώθηση των δραστηριοτήτων του Δικτύου και η ανάδειξη καλών εκπαιδευτικών πρακτικών όπως προκύπτουν από τη λειτουργία και δράση του Δικτύου.
Το σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα:
1α) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, που τα σχολεία τους είναι ήδη ενταγμένα στο Δίκτυο και υλοποιούν σχετικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα (1 τακτικός και 1 αναπληρωματικός εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο).
1β) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο και υλοποιούν κατά το τρέχον σχολικό έτος περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές του δικτύου, ενημερώνοντας παράλληλα και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Π.Ε. της Διεύθυνσής τους (1 τακτικός και 1 αναπληρωματικός εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο).
Το Κ.Π.Ε. Καρπενησίου θα καλύψει από το Τεχνικό Δελτίο Υποέργου του και σύμφωνα με τον ισχύοντα οδηγό διαχείρισης, στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία»:
-Τις δαπάνες διαμονής των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής καθώς και των μελών της Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου (πλην μελών των Π.Ο. ΚΠΕ).
-Τα έξοδα διαμονής των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών και Υπευθύνων ΠΕ και σχολικών δραστηριοτήτων.
- Τα έξοδα διατροφής όλων των συμμετεχόντων.
-Τα έξοδα μετακίνησης προς και από τα πεδία με λεωφορείο για τη μεταφορά των συμμετεχόντων στις εργασίες πεδίου.
Το ΚΠΕ Καρπενησίου δεν θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών.

Σημείωση Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:
Οι εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσής μας που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το παραπάνω σεμινάριο παρακαλούνται όπως αποστείλουν την παρακάτω αίτηση στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου perivallontikh@dipevath.gr μέχρι την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015.


Δείτε επίσης:
Το πλήρες σχετικό έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 71/8-12-2016 του Κ.Π.Ε. Καρπενησίου.
Πρόσκληση για συμμετοχή σχολείων στο Δίκτυο Άγρια Πανίδα σε κίνδυνο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου