Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: “Καλλιεργούμε και παίζουμε”, Σάββατο 2/4, 10.00-14.00

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π.Ε.  Ανατολικής Αττικής,  την ομάδα 17 και το κτήμα Κοκοτού προτίθενται να διοργανώσουν επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Καλλιεργούμε και παίζουμε». Ο βιολογικός αμπελώνας και το οινοποιείο, ο λαχανόκηπος, ο ελαιώνας, ο μελισσώνας με τα αρωματικά φυτά και ο ορνιθώνας του κτήματος θα μετατραπούν σε χώρους βιωματικής μάθησης. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα εμπλακούν σε βιωματικές δραστηριότητες όπως οι παρακάτω:

Καλλιέργεια:

· Το ταξίδι των θρεπτικών: ένα πρότυπο κυνήγι θησαυρού για το ταξίδι των θρεπτικών στοιχείων από οργανισμό σε οργανισμό και τον κύκλο που πραγματοποιούν για να φτάσουν για όλους μας  (εξερεύνηση και κυνηγητό).
· Το άλλο μου μισό..: βρίσκουμε το ταίρι μας (το άλλο μισό μας λαχανικό) γινόμαστε λαχανικά και όλοι μαζί προστατεύουμε με φυσικούς τρόπους την παρέα μας  (ζωντανό σκάκι - στήσιμο στο χώρο).
· Μάντεψε ποιος!: Παιχνίδι αναγνώρισης σπόρων φυτών και φύτεμά τους σε γλαστράκια που στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν μαζί τους.

Αμπέλι:

· Πώς παίρνει το φυτό, νερό, αέρα, φαγητό;: κινητική αναπαράσταση των συγκεκριμένων λειτουργιών του αμπελιού όπου οι συμμετέχοντες παίρνουν το ρόλο στοιχείων.
· Τα μυστικά του αμπελιού: κρυμμένα αμπελόφυλλα με σημαντικές πληροφορίες για το αμπέλι και  κινητικό παιχνίδι «Σωστό ή λάθος».
· Εγώ και το αμπέλι, μια χρονιά μαζί απ' την αρχή: η ζωή του αμπελιού σε κάθε εποχή και ο ρόλος του αμπελουργού.


Τις δραστηριότητες θα συντονίσουν  η κ. Ιωάννα Κοντοζήση, Περιβαλλοντολόγος – ΠΜΣ Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων του Κτήματος Κοκοτού και Ιδρυτικό μέλος της ομάδας 17 και η κ. Στέλλα Αγγελάκη Βιολόγος - ΠMΣ Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη, Ιδρυτικό μέλος της ομάδας 17.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 και ώρες 10.00-14.00 στο Κτήμα Κοκοτού στη Σταμάτα Αττικής (τηλ. 2108145113).
Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα επιλεγούν 50 εκπαιδευτικοί, 25 από κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Στους/στις εκπαιδευτικούς που θα επιλεγούν θα αποσταλούν αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου.
Οι εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσής μας που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο καλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα μέχρι την Πέμπτη 31/3 2016 και ώρα 11.30 π.μ. http://tinyurl.com/kalliergoume

Προτεραιότητα θα δοθεί στους/στις εκπαιδευτικούς που δεν έχουν επιμορφωθεί στο παρελθόν στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση καθώς και στους/στις εκπαιδευτικούς που υλοποιούν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κατά το τρέχον σχολικό έτος με θέμα συναφές με τη θεματολογία του σεμιναρίου.

Σχετ: Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 2466/17-3-2016 Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου