Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών της Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας στη δράση: «Στέλνουμε μήνυμα, αναλαμβάνουμε δράση»

Eνημέρωση 17/10: Πατήστε στον παρακάτω χάρτη για να εμφανιστεί ο διαδικτυακός χάρτης με τις σχολικές μονάδες που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. 


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.) προτίθεται κατά το τρέχον σχολικό έτος 2016-17 να υλοποιήσει τη δράση «Στέλνουμε μήνυμα, αναλαμβάνουμε δράση: Μειώνω τα Απορρίμματα-Επαναχρησιμοποιώ-Ανακυκλώνω: Στο Σχολείο μου, στη Γειτονιά μου, στην Πόλη μου». 

Αποτέλεσμα εικόνας για μειωση απορριμμάτωνΣτόχος της δράσης είναι να ευαισθητοποιήσει τους/τις μαθητές/-τριες στη μείωση των απορριμμάτων, ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες μέσα κι έξω από το σχολείο, να κινητοποιήσουν όλη τη σχολική μονάδα, να ευαισθητοποιήσουν το οικογενειακό περιβάλλον και να εμπλέξουν την τοπική κοινωνία με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Στις σχολικές μονάδες και τους/τις εκπαιδευτικούς που θα επιλεγούν θα αποσταλεί αναλυτικό χρονοδιάγραμμα ενεργειών και δραστηριοτήτων. Οι επιλεγέντες εκπαιδευτικοί θα λάβουν σχετική επιμόρφωση και εκπαιδευτικό υλικό και οι σχολικές μονάδες σχετικό εξοπλισμό για την υλοποίηση της δράσης. Στους/στις εκπαιδευτικούς που θα υλοποιήσουν τη δράση θα δοθεί η δυνατότητα παρουσίασής της σε σχετική εκδήλωση και συμμετοχής τους στη συγγραφή συλλογικού τόμου που θα περιλαμβάνει εφαρμοσμένες καλές πρακτικές.

Προτεραιότητα στην επιλογή θα δοθεί στις σχολικές μονάδες που θα έχουν τη μεγαλύτερη αναλογικά συμμετοχή (αριθμό εκπαιδευτικών και τάξεων/τμημάτων της σχολικής μονάδας που συμμετέχουν). Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί κάθε σχολικής μονάδας θα αναλάβουν ρόλο τοπικών συντονιστών και θα είναι σε άμεση συνεργασία με τον Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας http://tinyurl.com/stelnoume-mhnuma 

μέχρι και την Παρασκευή 14/10/2016.

Σχετ: Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 8513/3-10-2016 Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου