Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στα Κέντρα Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, ΔιαστημικώνΕφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ)  μας πληροφορεί για τη λειτουργία των κάτωθι δύο Κέντρων Επισκεπτών:

1) Το Κέντρο Επισκεπτών που βρίσκεται στην Πεντέλη και στεγάζεται στο εντυπωσιακό μαρμάρινο κτήριο του ιστορικού διοπτρικού τηλεσκοπίου Newall. Σε αυτόν τον χώρο προσφέρεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται ειδικά σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Το πρόγραμμα προσφέρεται τις πρωινές ώρες (9:30-11:00 και 11:30-13:00) όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας και περιλαμβάνει ξενάγηση στους χώρους του αστεροσκοπείου, περιγραφή του μηχανισμού λειτουργίας του τηλεσκοπίου Newall, παρουσίαση ενός video για θέματα αστρονομίας καθώς και μια σύντομη ομιλία από μέλη του Ινστιτούτου. Λεπτομερή στοιχεία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Υπεύθυνο του Κέντρου Δρ Ευάγγελο Κολοκοτρώνη (τηλ. 210-6131247, e-mail: visitorcenter@noa.gr). 

2) Το Κέντρο Επισκεπτών στο Θησείο το οποίο στεγάζεται στο κτήριο Σίνα, στο λόφο των Νυμφών, απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και δίπλα στο λόφο της Πνύκας, είναι επισκέψιμο όλα τα πρωινά της εβδομάδας, από τις 9:30-14:30 αλλά και βραδινές ώρες κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο μετά τη δύση του ήλιου για νυχτερινές παρατηρήσεις του Αττικού ουρανού. Λεπτομερή στοιχεία βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου  και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στους υπεύθυνους του Κέντρου Δρ Χρήστο Παπαδημητρίου και Δρ Αναστασία-Φιόρη Μεταλληνού (τηλ. 210-3490160, 210-3490112, 210-3490036, e-mail: visitorcenter@noa.gr).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου