Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Επιμορφωτικό σεμινάριο ΔΘΔ "Μαθαίνω για τα Δάση" με τίτλο «Βιωματικές δραστηριότητες για το δάσος»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας ως Συντονιστικός Φορέας του
Αποτέλεσμα εικόνας για βιωματικες δραστηριοτητες δασος κρυμμενου θησαυρουΔιεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση» προτίθεται να διοργανώσει, δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας 4 διδακτικών ωρών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Eθνικό Χειριστή του Δικτύου, και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 και ώρες 16.45 – 20.00 με θέμα: «Βιωματικές δραστηριότητες για το δάσος»Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο 13ο Δ.Σ. Χαλανδρίου (Ολύμπου & Ηλείας, τηλ. 2106849439). Σκοπός του σεμιναρίου είναι η υποστήριξη των εκπαιδευτικών που υλοποιούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης εστιασμένα στη θεματική του δάσους, καθώς και η ενημέρωσή τους για τη λειτουργία του Δικτύου. Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα επιλεγούν 40 εκπαιδευτικοί. Προτεραιότητα θα δοθεί στους/στις εκπαιδευτικούς που έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και, μεταξύ αυτών, σε όσους/-ες δεν έχουν συμμετάσχει σε άλλη επιμόρφωση του Δικτύου. Τυχόν υπολειπόμενες θέσεις θα κατανεμηθούν στους/στις εκπαιδευτικούς που δεν έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο αναλογικά ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης και σε συνεργασία με τους/τις Υπεύθυνους/-νες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π. & Δ.Ε. Αττικής. Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα από τα δύο βιωματικά εργαστήρια που αναφέρονται στο παρακάτω πρόγραμμα. Η επιλογή των εργαστηρίων θα γίνει κατά την προσέλευση στο σεμινάριο και θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας. Δήλωση συμμετοχής μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας http://tinyurl.com/seminariomgtd μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017.

Πρόγραμμα
16.45 – 17.00 Προσέλευση-εγγραφές στα εργαστήρια
17.00 – 17.15 Χαιρετισμοί – καλωσόρισμα από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου
17.15 – 20.00 Βιωματικά εργαστήρια:
1. «Παραμύθια του Δάσους» με συντονίστριες τις κ. Αντιόπη Φραντζή, Διευθύντρια του 70ου Δ.Σ. Αθηνών και κ. Μαριάννα Χατζημιχαήλ, Διευθύντρια του 13ου Δ.Σ. Χαλανδρίου και μέλος της Σ.Ε. του Δικτύου
2. «Ο Κρυμμένος Θησαυρός στο δάσος» με συντονίστριες τις κ. Αλεξάνδρα Κοσκολού, Νηπιαγωγό στο 1ο Νηπ. Μελισσίων και μέλος της Σ.Ε. του Δικτύου και κ. Αγγελική Τζιατζιά, Δασκάλα στο 1ο Δ.Σ. Ηρακλείου
Στους/στις εκπαιδευτικούς που θα επιλεγούν για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα αποσταλούν αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο χώρο διεξαγωγής.

Σχετ: Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 1341/13-2-2017 Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου