Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Υγιή παιδιά – υγιής πλανήτης» σε συνεργασία με το WWF Eλλάς στις 23-10-2017

Αποτέλεσμα εικόνας για Υγιή παιδιά – υγιής πλανήτης

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης B’ Αθήνας διά των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με το WWF Eλλάς προτίθεται να διοργανώσει επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας 4 διδακτικών ωρών με θέμα: «Υγιή παιδιά – υγιής πλανήτης» τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 και ώρες 17.00 έως 20.00.

Το σεμινάριο αφορά τη με βιωματικό τρόπο παρουσίαση του ομότιτλου και εγκεκριμένου από το ΥΠ.Π.Ε.Θ.  (ΑΠ ΙΕΠ 30/27-7-2017) εκπαιδευτικού υλικού του WWF Eλλάς που επικεντρώνεται στη βιώσιμη διατροφή με κεντρικό μήνυμα: "’ό,τι είναι καλό για την υγεία σου είναι καλό και για τον πλανήτη". Βασικές έννοιες του εκπαιδευτικού υλικού αποτελούν το οικολογικό και υδατικό αποτύπωμα της διατροφής, τα τροφοχιλιόμετρα και η διατροφή με βιολογικά, εποχιακά και τοπικά προϊόντα. Συντονίστριες του σεμιναρίου θα είναι η κ. Ελένη Σβορώνου και η κ. Νάνσυ Κουταβά από την ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Eλλάς.
Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα επιλεγούν 35 εκπαιδευτικοί. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας http://tinyurl.com/wwfhealthykids (θα τηρηθεί χρονική σειρά προτεραιότητας). Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο 5ο Δ.Σ. Αμαρουσίου (Αμαρυσίας Αρτέμιδος, τηλ. 2106197707). Στους/στις εκπαιδευτικούς που θα επιλεγούν για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα αποσταλούν αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο χώρο διεξαγωγής.

Σχετ: Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 10413/2-10-2017 Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου