Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Π.Ε.Κ. Πειραιά, Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αιγαίου & Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ημερίδα με θέμα: «Νέες Δομές στην Εκπαίδευση και ο Θεσμός του Σχολικού Συμβούλου», 16-12-2017, Ιωνίδειος Πειραιάς

ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ «Νέες Δομές στην Εκπαίδευση και ο Θεσμός του Σχολικού Συμβούλου»

Φωτογραφία του Nickos Stefanopoulos.

Είναι γνωστό ότι οι εκπαιδευτικές αλλαγές, οι καινοτομίες και οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις αποτελούν δύσκολα εγχειρήματα, που σπάνια πραγματοποιούνται επιτυχημένα και με ένα βιώσιμο τρόπο στη χώρα μας, εξ αιτίας της περιορισμένης επεξεργασίας τους, ελλείμματος διαλόγου, των αντιστάσεων που συχνά προκαλούν και των κινδύνων εκφυλισμού που πάντα ελλοχεύουν. Είναι επίσης γνωστό ότι τα προηγούμενα δεν λαμβάνουν χώρα σε συνθήκες εργαστηρίου (in vitro) αλλά σε ένα πλούσιο κοινωνικό και εκπαιδευτικό συγκείμενο που προσδίδει μια μεγάλη πολυπλοκότητα. Ο καλός σχεδιασμός, ο ουσιαστικός διάλογος, η συμφωνία σε ένα κοινό πλαίσιο με τα ενδιαφερόμενα μέρη, η πιλοτική εφαρμογή και η δέουσα υποστήριξη φαίνεται να είναι «εκ των ων ουκ άνευ».

Για να διαβάσετε τη συνέχεια της ανακοίνωσης πατήστε εδώ
Φόρμα δήλωσης συμμετοχής
Πρόγραμμα Ημερίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου