Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Η φωτιά σε αφορά»

Αποτέλεσμα εικόνας για Η φωτιά σε αφορά

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, προτίθεται να συνεργαστεί με τη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, και το WWF Eλλάς  για τη διοργάνωση επιμορφωτικού σεμιναρίου διάρκειας 4 διδακτικών ωρών με θέμα: «Η φωτιά σε αφορά». Το σεμινάριο αφορά την παρουσίαση του παιδαγωγικού υλικού του WWF Eλλάς με τίτλο: «Η φωτιά σε αφορά: Πρόσεχε τι κάνεις - Πρόσεχε γύρω σου». Το παιδαγωγικό υλικό απευθύνεται σε μαθητές/-τριες των μεγάλων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Συνίσταται, εν συντομία, στην έρευνα της κοινής γνώμης, σε τοπικό επίπεδο, για τα αίτια των δασικών πυρκαγιών και στην ευαισθητοποίησή της για τη σημασία της πρόληψης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 40 εκπαιδευτικούς δημοτικών σχολείων που υπηρετούν στις προαναφερθείσες Διευθύνσεις και θα διεξαχθεί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα (Γκούρα & Μιαούλη, τηλ. 2106612479) την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 και ώρες 17.15 έως 20.45.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα.
Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι ενδιαφερόμενοι/-νες εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα: https://tinyurl.com/wwf-sunergasia 

Από τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας θα επιλεγούν 20  εκπαιδευτικοί. Προτεραιότητα θα δοθεί στους/στις εκπαιδευτικούς που δεν έχουν επιμορφωθεί στο παρελθόν στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και που υλοποιούν σχετικό πρόγραμμα κατά το τρέχον σχολικό έτος. Στους/στις εκπαιδευτικούς που θα επιλεγούν για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα αποσταλούν οδηγίες πρόσβασης στο χώρο διεξαγωγής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου