Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Δίκτυο Μεσόγειος SOS: Τι μπορώ να φτιάξω με ένα πλαστικό απόρριμμα;

Λάβαμε από το Δίκτυο Μεσόγειος SOS την παρακάτω ενημέρωση: 


Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS  από τον Ιανουάριο του 2018 συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο “PlasticTwist: An open platform for plastic lifecycle awareness, monetization, and sustainable innovation”, που υλοποιείται στο πλαίσιο του θέματος «Συλλογικές πλατφόρμες ευαισθητοποίησης για τη βιωσιμότητα και την κοινωνική καινοτομία» του χρηματοδοτικού προγράμματος της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία «Ορίζοντας 2020».
Το όραμα του PlasticTwist στοχεύει στην επαναχρησιμοποίηση των πλαστικών απορριμμάτων μέσα από μεθόδους δημιουργικής ανακύκλωσης, στη διαμόρφωση και ενίσχυση της ευαισθητοποίησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε αυτή την αλυσίδα της κυκλικής οικονομίας, και τέλος στην απόδοση αξίας των πλαστικών απορριμμάτων.
Στο πλαίσιο του έργου υλοποιήθηκαν δύο συμμετοχικά εργαστήρια, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τα οποία προέκυψαν υπέροχες ιδέες για την εναλλακτική αξιοποίηση του πλαστικού.
Ψηφίστε και εσείς την ιδέα που θα θέλατε να υλοποιηθεί!
Η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι απλή:

1) Επισκέπτεστε τη σελίδα μας όπου παρουσιάζονται όλες οι ιδέες που έχουν αναπτυχθεί ως σήμερα στα πλαίσια του Ελληνικού Πιλότου: https://ptwist.eu/greek-pilot-ideas/
2) Για τις ιδέες που σας φαίνονται ενδιαφέρουσες και επιθυμείτε να ψηφίσετε για αυτές, επιλέγετε το πράσινο κουμπί   Click here to Like and Share on Facebook   κάτω από την περιγραφή της ιδέας.
3) Μεταφέρεστε στο Facebook post που αφορά τη συγκεκριμένη ιδέα και μπορείτε να κάνετε Like (μετράει για 1 ψήφο) και/ή Share (μετράει για 3 ψήφους).

Η ψηφοφορία λήγει την Κυριακή στις 16 Ιουνίου.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε περισσότερο για το πρόγραμμα Plastic Twist μπορείτε να δείτε στο συνημμένο έγγραφο, να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος καθώς επίσης και να την ακολουθήσετε στα social media.


Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,
Στελλίνα Κουλουζάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου