Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Επιμορφωτικό Τηλεσεμινάριο με θέμα: «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα. Εξ αποστάσεως εκπαίδευση και πηγές νόμιμου υλικού»


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, λαμβάνοντας υπόψη την  συγκυρία της πανδημίας και το γεγονός της αποφυγής των συναθροίσεων, έχοντας θέσει ως βασική προτεραιότητα  τη συνεχιζόμενη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, προτίθεται να συνεργαστεί με τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας και τις  Δ/νσεις Β΄/θμιας Εκπ/σης Β΄Αθήνας & Κυκλάδων,  για την διοργάνωση Επιμορφωτικού Τηλεσεμιναρίου με θέμα:


«Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα.
Εξ αποστάσεως εκπαίδευση και πηγές νόμιμου υλικού»

Το Τηλεσεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 και ώρες: 16.30 - 18:00.
Το σεμινάριο έχει σκοπό να ενημερώσει τους/τις εκπαιδευτικούς σχετικά με θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς και με τη σημασία του έργου των δημιουργών (συγγραφέων, εικαστικών, φωτογράφων, μουσικοσυνθετών, δημιουργών λογισμικού, κ.λπ.) και των δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων (τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών, εκδοτών, παραγωγών ταινιών και δισκογραφικών εταιρειών).
Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στη σχέση πνευματικής ιδιοκτησίας και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στη διευρυμένη χρήση ψηφιακού υλικού από το διαδίκτυο. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν διαδικτυακές πηγές νόμιμου υλικού για χρήση μέσα στην τάξη.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Εκπαιδεύοντας τους νέους και τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου για την Πνευματική Ιδιοκτησία». Το πρόγραμμα είναι διακρατικό και χρηματοδοτούμενο από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO). 

Το πρόγραμμα αυτό έχει στόχο την ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών σχετικά με τη σημασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στη σύγχρονη κοινωνία και το ρόλο της ως καθοριστικού παράγοντα για την προώθηση της δημιουργικότητας και του πολιτισμού.
Την εισήγηση θα πραγματοποιήσει η κα Εύα Μουστάκα, Νομικός ΟΠΙ.Πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του ΟΠΙ στον τομέα της εκπαίδευσης είναι διαθέσιμες στο www.copyrightschool.gr

Κατά την επιλογή θα προηγηθούν οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που κατά την παρούσα σχολική χρονιά υλοποιούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Μεταξύ αυτών θα τηρηθεί χρονική σειρά προτεραιότητας.

Οι εκπαιδευτικοί που θα γίνουν δεκτοί, θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – όπου θα τους σταλεί επίσης ο σύνδεσμος για την τηλεκπαίδευση.

Αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της παρακάτω  ηλεκτρονικής φόρμας: https://tinyurl.com/seminarioopi  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου